Hoppa till innehållet

Hur går venös provtagning till (blodprov via armen)

Svar:

Du som är över 18 år kan ta antikroppstest för covid-19 via venöst prov hos Doktor24.

 1. Symptomfri i minst 2 dagar
  Testet mäter antikroppar som bildas efter en infektion. För att ta antikroppstestet ska det ha gått minst 7 dagar sedan insjuknande och minst 2 dygn där du varit helt symptomfri. Vi rekommenderar dock att testet tas minst 2-3 veckor från att du blev sjuk för bäst resultat.
 2. Endast tidsbokning
  Du bokar digitalt via den här länken. Du behöver Mobilt BankID för att registrera dig och boka en tid.
 3. Gå till provtagningsställe
  Kom till adressen som står i bokningen. Det är bra att vara där någon minut innan bokad tid så att du hinner lokalisera lokalen och registrera dig. Tänk på att tidpunkten för själva provtagningen är ungefärlig.
 4. Anmäl dig
  Anmäl dig med din legitimation till en administratör. Administratören ger information om hur det går till och hjälper dig vidare.
 5. Ta provet
  En sjuksköterska hämtar dig när det är din tur och utför provtagningen i ett separat rum. Blodprovet tas från armvecket.

Få resultatet
Du blir kontaktad inom 10 dagar via mejl och sms när testresultatet är tillgängligt. Du loggar in hos Doktor24 för att ta del av svaret.

Hämta hem appen

Med vår app i mobilen är det ännu enklare att söka vård och hålla koll på dina ärenden dygnet runt, livet runt. Hämta hem den från Appstore eller Google Play.

Öppna appen