Hoppa till innehållet

Viktnedgång med läkemedel

Viktnedgång kan vara utmanande. När kost och motion inte räcker till finns det  hjälp att få! Med hjälp av läkemedelsbehandling mot övervikt och stöd för hållbara livsstilsförändringar kan du nå en hälsosam vikt och få fler friska levnadsår.

Intresset för behandlingen har varit stort och vi är glada att idag hjälpa många på sin resa mot en hälsosam vikt. Men i dagsläget har vi tyvärr inte möjlighet att ta emot fler patienter. Vi kommer på sikt att öppna upp behandlingen igen för ta emot fler patienter.

Vill du bli kontaktad när vi är redo att ta emot dig är du varmt välkommen att skriva upp dig på väntelistan nedan!

 • Läkemedelsbehandling. Från 100 kr/mån
 • Forskningsbaserat livsstilsstöd
 • Skräddarsydd vårdplan
 • Behåll din vårdcentral. Inget krav på listning!

Väntelista: Anmäl intresse

Intresset har varit stort för behandlingen och just nu har vi inte möjlighet att ta emot fler patienter. Men du är varmt välkommen att skriva upp dig på väntelistan för att få information från oss när vi är redo att ta emot dig. I dagsläget kan vi inte ge dig ett specifikt datum när detta kommer att ske, men håll koll i din mejlkorg så hör vi av oss om ett par månader.Läs mer om hur vi skyddar och respekterar din integritet. Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftspolicy.

Så kommer du igång

Vi hjälper dig att nå din målvikt och en friskare tillvaro. Våra läkare hjälper dig med läkemedelsbehandling mot övervikt. Under behandlingen kan du få individanpassat beteendestöd för en hållbar viktnedgång hos LongLife Active.

Genomsnittligt betyg för vår app: 4.7/5
Illustration av två händer som håller i varandra

1. Första kontakt & blodprov

I ett digitalt besök får du svara på frågor om din hälsa. Därefter hänvisas du till ditt närmaste labb för blodprov.

Skriv upp dig på väntelistan
Illustration av ett stetoskop

2. Vårdplan

Våra läkare analyserar och gör en bedömning av dina blodprov. Är du lämplig för behandlingen tar du och läkaren tillsammans fram en skräddarsydd vårdplan med läkemedelsbehandling och regelbunden uppföljning i ett digitalt videobesök. Du kan komma i kontakt med våra sjuksköterskor när du vill, helt kostnadsfritt. Läkarbesök 100 kr.

För vem passar behandlingen?
En tecknad illustration av en pratbubbla med ett hjälpa i mitten

3. Livsstilsförändringar

När du påbörjar behandlingen blir du inbjuden till LongLife Active – en forskningsbaserad, individanpassad och digital livsstilstjänst som hjälper dig att skapa hållbara och hälsosamma levnadsvanor.

Om LongLife Active

Så fungerar behandlingen

 • Första möte: Vi börjar med att lära känna varandra i ett första möte. Vi vet att det finns många olika anledningar till övervikt, och till varför viktnedgång är önskat. Vi finns här för dig.
 • Vårdplan: Tillsammans med våra läkare sätter du en målvikt och diskuterar livsstilsförändringar. Våra läkare tar fram en anpassad vårdplan för dig som innehåller läkemedel för viktnedgång.
 • Läkarbesök: En gång i månaden träffar du din läkare för uppföljning av din läkemedelsbehandling och dina livsstilsförändringar. Ni går igenom hur du mår, dina mätvärden och eventuella biverkningar.
 • Följ utvecklingen: Mellan läkarbesöken för du in din vikt och ditt midjemått i appen. Det hjälper både dig och läkaren att följa din utveckling. Det kan också hjälpa dig med motivationen att se dina framsteg!
 • Direktkontakt: Mellan dina läkarbesök kan du chatta direkt med våra sjuksköterskor i appen om du har några frågor, känner nya biverkningar eller vill boka ett nytt läkarbesök. Tveka inte att höra av dig! Vi finns här för dig. All kontakt med våra sjuksköterskor är kostnadsfritt.
 • Livsstilsförändringar: När du påbörjar behandlingen är det viktigt att du även tar stöd för att göra de livsstilsförändringar som behövs. Exempelvis kan du välja att använda LongLife Active som detta stöd, från 298 kr/mån. Läs mer.

Pris

Typ av besök

Pris

Hur ofta?

Läkarbesök

Pris 100 kr

Hur ofta? En gång i månaden

Chatt med sjuksköterska

Pris 0 kr

Hur ofta? När du vill!

Blodprov

Pris 0 kr

Hur ofta? En gång första månaden.

Läkemedel Individanpassat

Pris Betalas på ditt apotek.

Hur ofta? Anpassas utifrån din vårdplan.

För vem passar behandlingen?

Önskar du få hjälp med viktnedgång för din hälsa? Vi finns här för att hjälpa dig! Lever du med övervikt eller obesitas hjälper vi dig att nå en hälsosam vikt.

För att vi ska kunna hjälpa dig ska du ha ett BMI på +30, eller BMI +27 samt ha en annan underliggande sjukdom. Ålder: 18-75 år. Vid ett BMI över 40+ finns vissa begränsningar, här kan du ta reda på mer.

Kom igång med behandlingen

Beräkna ditt BMI

<18,5
>25
>30

En bättre vårdupplevelse

Gör som hundratusentals andra patienter och använd Doktor24.

"Jag har fått ett jättebra bemötande. Både läkarna och sjuksköterskorna jag fått träffa har tagit mig på allvar och lyssnat på mina behov"

Katrin

"Mycket vänligt och professionellt bemötande. Jag upplevde att läkaren tog mina uppgifter på allvar, tog dem på allvar och agerade därefter. Kommer att rekommendera er. Snabb hantering!"

Louie

"Tillgängligheten hos Doktor24 är verkligen toppen. Jag har fått kontakt med de dygnet runt när jag har behövt det."

Per

Stöd för en hållbar och hälsosam livsstil

Vi vill hjälpa dig hitta en hållbar väg fram för din hälsa. Med livsstilsstöd till din läkemedelsbehandling ökar chansen till goda resultat. Därför samarbetar vi med LongLife Active som är en digital och forskningsbaserad livsstilstjänst som bygger på individanpassning för att just du ska hitta hem till en mer hälsosam och hållbar livsstil. Hos LongLife Active kan du få hjälp att må bra på din nivå – för ett ökat välbefinnande och fler friska levnadsår!

 • Forskningsbaserad kunskap och inspiration
 • Social gemenskap och hälsocoaching
 • Individanpassat beteendestöd
 • Fysisk aktivitet, god hälsosam mat och mentalt lugn
 • Forskningsbaserad digital livsstilstjänst

Vanliga frågor & svar

Behandlingen

För att vi ska kunna hjälpa dig ska du ha ett BMI på +30, eller BMI +27 samt ha en annan underliggande sjukdom. Ålder: 18-75 år. Vid ett BMI över 40+ finns vissa begränsningar beroende på din ålder.

Orsaken till ovan begränsningar gällande BMI är att Doktor24 har bedömt att det för vissa patienter finns ett större medicinsk behov. Detta har vi gjort eftersom det har betydelse för vilken vård som är mest lämplig att ge digitalt på ett patientsäkert sätt. Vid vissa tillstånd ökar risken kraftigt för följdsjukdomar som kan kräva andra vårdinsatser utöver läkemedelsbehandling och vi rekommenderar därför dig som överskrider BMI-gränsen i vår tjänst att söka vård via en annan fysisk vårdgivare för vidare utredning och behandling.

Pris & betalning

Läkemedel

Övrigt

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen