Vanliga frågor

Hur fungerar Doktor24?

Doktor24 är en tjänst där du kan träffa en läkare direkt i din mobil eller dator. Vår chattbot ställer frågor om dina besvär och ger dig sedan råd om hur du bäst får hjälp. Vi hjälper dig med flera av de vanligaste besvären du brukar få hjälp med på din vanliga vårdcentral; allt från förkylning och halsont till urinvägsinfektioner och fästingbett. Du kan göra läkarbesök via vår tjänst och slippa telefonköer, överfulla väntrum och lång väntan på besökstider. Vi ordnar med provtagningar för flertalet tillstånd och om vi trots detta inte kan hantera ditt besvär fullt ut kan du enkelt boka en tid på någon av de vårdcentraler vi samarbetar med, direkt i appen. Ett läkarbesök hos Doktor24 kostar 250 kr. För barn och unga under 20 år och för dig som fyllt 85 år eller har frikort är läkarbesöket kostnadsfritt.

För vilka symtom kan jag använda Doktor24?

Du kan vända dig till Doktor24 för alla typer av besvär. En stor del av de besvär som hanteras på fysisk vårdcentral lämpar sig utmärkt för digital läkarvård och här vill vi hjälpa dig.

Är det så att ditt ärende trots allt bättre lämpar sig för ett fysiskt besök så kan du boka tid på en vårdcentral direkt i appen.

Hur kommunicerar jag med läkaren?

Du kan kommunicera med våra läkare antingen via chatt eller videosamtal. Alla möten i Doktor24 startar som en livechatt mellan dig och läkaren men kan om det behövs övergå i ett videosamtal. Vid behov kan läkaren be dig att ladda upp bilder för att bedöma ditt ärende. Efter att läkarmötet är avslutat har du möjlighet att ställa ytterligare skriftliga frågor till våra läkare angående ditt ärende i upp till 7 dagar. Om du ombeds att ta akuta prover ska du skriva tillbaka i chatten efter att du tagit proverna så att vi kan följa upp dessa och hjälpa dig vidare med exempelvis receptförskrivning. När du skickat din fråga svarar läkaren inom 4 timmar, men oftast snabbare än så.

Är det säkert att använda Doktor24?

För de tillstånd som omhändertas av Doktor24 kan du vara trygg med att läkarna tar fullt ansvar för din behandling precis som på en fysisk vårdcentral eller akutmottagning. Våra läkare är specialistkompetenta med mångårig erfarenhet av att jobba med breda patientkategorier och kommer endast att ta hand om tillstånd som de bedömer är lämpliga för digital konsultation. I de fall läkarna bedömer att du ska omhändertas av en fysisk vårdgivare kommer vi alltid att hänvisa dig till en sådan.

Vad kostar ett besök?

Ett läkarbesök hos Doktor24 kostar lika mycket som ett vanligt läkarbesök, 250 kr. Att förnya ett utskrivet preparat kostar 250 kr. För barn och unga under 20 år och för dig som fyllt 85 år eller har frikort är läkarbesöket kostnadsfritt. Om du har ett frikort kan du använda det även hos Doktor24.

Doktor24 hjälper dig

Med Doktor24 är det enkelt att träffa läkare och få vård. Vår chattbot och våra specialistkompetenta läkare är redo att hjälpa dig dygnet runt alla dagar i veckan. Vi är aldrig längre bort än din mobil eller dator. Om du har besvär som inte lämpar sig för ett läkarbesök online får du tid på en vårdcentral nära dig. Du är alltid välkommen till oss på Doktor24, när och där du behöver vård. Smidigt och tillgängligt som det ska vara.