Vanliga frågor

Hur fungerar Doktor24?

Slipp telefonköer och långa väntetider. Hos Doktor24 kan du få gratis vårdguidning och träffa en läkare eller psykolog direkt i din mobil eller dator. Vi hjälper dig med många besvär som du annars får hjälp med på din vanliga vårdcentral; allt från förkylning och urinvägsinfektion till ångest och receptförnyelse.

Vi ordnar med provtagningar för flertalet tillstånd och om vi trots detta inte kan hantera ditt besvär fullt ut kan du enkelt boka en tid på någon av de vårdcentraler vi samarbetar med, direkt i appen.

Vad kostar ett läkarbesök?

Ett läkarbesök hos Doktor24 0 kr. Att förnya recept kostar 0 kr. Det är ingen avgift för barn och unga under 20 år, för dig som fyllt 85 år eller har frikort.

Är läkare online gratis?

Ett träffa en doktor online kostar 0 kr för dig som patient. Hos Doktor24 är det alltså ingen patientavgift för läkarbesök och psykologbesök.

För vilka symtom kan jag använda Doktor24?

Du kan vända dig till Doktor24 för alla typer av besvär. En stor del av de besvär som hanteras på din vanliga vårdcentral lämpar sig utmärkt för läkarbesök online. För psykiska besvär såsom stress, ångest, depression eller sömnbesvär kan du även chatta med psykolog.

Är det så att ditt ärende trots allt bättre lämpar sig för ett fysiskt besök så kan du hitta tid på en vårdcentral direkt i appen.

Kan jag få sjukintyg / läkarintyg från Doktor24?

Läkare hos Doktor24 kan skriva sjukintyg/läkarintyg vid behov och om fysisk undersökning inte krävs. Vi kan enbart skriva intyg från det datum du genomför läkarbesöket och för max 14 dagar i taget.

Hälsa24-bloggen: Så får du sjukintyg

Hur kommunicerar jag med läkaren?

Hos Doktor24 kan du chatta med läkare eller kommunicera via videosamtal. Alla möten i Doktor24 startar som en chatt mellan dig och läkaren men kan om det behövs övergå i ett videosamtal. Vid behov kan läkaren be dig att ladda upp bilder för att bedöma ditt ärende.

Efter att läkarmötet är avslutat har du möjlighet att ställa ytterligare skriftliga frågor till våra läkare angående ditt ärende i upp till 3 dagar. Om du ombeds att ta akuta prover ska du skriva tillbaka i chatten efter att du tagit proverna så att vi kan följa upp dessa och hjälpa dig vidare med exempelvis receptförskrivning. När du skickat din fråga svarar läkaren inom 4 timmar, men oftast snabbare än så.

Är det säkert att använda Doktor24?

För de tillstånd som omhändertas av Doktor24 kan du vara trygg med att läkarna tar fullt ansvar för din behandling precis som på en fysisk vårdcentral eller akutmottagning. Våra läkare är specialistkompetenta med mångårig erfarenhet av att jobba med breda patientkategorier och kommer endast att ta hand om tillstånd som de bedömer är lämpliga för digital konsultation.

Vad händer om jag blir hänvisad till en vårdcentral?

Om läkaren bedömer att du bör undersökas fysiskt på en vårdcentral behöver du inte betala för onlinebesöket. Om vi i den inledande chatten guidat dig till en vårdcentral och du ändå valt att träffa läkare online återbetalas besöket inte.

Vad innebär gratis vårdguide?

Precis som 1177 guidar vi dig kostnadsfritt till rätt vård direkt. Varje besök börjar med att du får svara på frågor om ditt besvär till vår chattbot (digital vårdguide). Om ditt besvär kan bedömas digitalt kan du gå vidare till ett läkarbesök. Om du behöver undersökas fysiskt kan du istället boka tid på en vårdcentral. För lätta besvär som inte kräver läkarkontakt ger vi gratis rådgivning och tips på receptfri behandling.

Kan en anhörig söka vård via min app?

Ja, om en anhörig har svårt att söka vård via sin egen mobil eller dator går det bra att söka vård via din app. Kom ihåg att den som ska söka vård måste vara inloggad med sitt eget bankID.

Doktor24 hjälper dig

Med Doktor24 är det enkelt att träffa läkare och få vård. Vår chattbot och våra specialistkompetenta läkare är redo att hjälpa dig dygnet runt alla dagar i veckan. Vi är aldrig längre bort än din mobil eller dator. Om du har besvär som inte lämpar sig för ett läkarbesök online får du tid på en vårdcentral nära dig. Du är alltid välkommen till oss på Doktor24, när och där du behöver vård. Smidigt och tillgängligt som det ska vara.