Hoppa till innehållet

Trygg vård för seniorer

Få personlig hjälp med diagnos och behandling av erfarna läkare och sköterskor för att du ska ha ett fortsatt friskt och aktivt liv.

  • Öppet dygnet runt, alla dagar i veckan
  • 60 mottagningar över hela Sverige
  • Personlig rådgivning av legitimerad vårdpersonal
  • Alltid kostnadsfritt för äldre över 85 år

Vaccination för seniorer och riskgrupper

Du är i trygga händer. Våra erfarna sköterskor tar extra hänsyn till dina behov och besvarar alla frågor på plats eller i telefon. Vi erbjuder både tidsbokning och drop-in för att det ska vara lättare för dig att anpassa tiden efter jobb, barnbarnen och andra aktiviteter.

Vanliga vaccinationer:

Rådgivning på telefon

Har du frågor om vaccin? Kanske funderar du på hur länge du behöver vänta mellan olika vaccin eller doser? Eller vad skillnaden är på två olika vaccin?

Du är varmt välkommen att ta kontakt med vår kostnadsfria vaccinationsrådgivning på telefon. Våra sjuksköterskor guidar dig rätt.

Digital vård för seniorer

Hos oss får du och dina barnbarn hjälp vid en mängd olika symtom och sjukdomar inom några minuter.

Undvik onödig trafik, trängsel och långa väntetider – hör av dig till oss från fåtöljen, trädgården eller på husbilssemestern. Självklart har vi öppet även på kvällar, nätter och helgdagar.

Några vanliga ärenden vi kan hjälpa dig med:

Priser digital vård

Digital vård

Vuxna (från det år du fyller 20)

Barn (1-19 år) & äldre (+ 85 år)

Receptförnyelse

Vuxna (från det år du fyller 20) 0 kr

Barn (1-19 år) & äldre (+ 85 år) 0 kr

Sjuksköterska

Vuxna (från det år du fyller 20) 0 kr

Barn (1-19 år) & äldre (+ 85 år) 0 kr

Läkare

Vuxna (från det år du fyller 20) 100 kr (frikort gäller)

Barn (1-19 år) & äldre (+ 85 år) 0 kr

Psykolog

Vuxna (från det år du fyller 20) 100 kr (frikort gäller)

Barn (1-19 år) & äldre (+ 85 år) 0 kr (från 18 år)

Tips och råd

På vår hälsoblogg kan du läsa artiklar om vanliga symtom, sjukdomar och egenvårdsråd samt göra gratis självtester.

Populär läsning

Startsida Doktor24 sök vård

Få koll på din hjärt-kärlhälsa

I Doktor24:s Hjärt- & kärlkoll går vi igenom dina riskfaktorer för att drabbas av hjärtkärlsjukdom. Genom att upptäcka avvikelser som kan förbättras kan du påverka utvecklingen och minska din risk att drabbas av hjärtkärlsjukdom.

35% av alla dödsfall i Sverige orsaks till följd av hjärtkärlsjukdom. Var femte vuxen person lever med någon form av hjärtkärlsjukdom. Doktor24 utbildade personal hjälper dig att få koll på om du ligger i riskzonen för att utveckla hjärtkärlsjukdomar, som stroke och hjärtinfarkt.

Hälsokontroller hos Doktor24

På Doktor24:s mottagningar på Apoteket kan du göra hälsokontroller. Våra hälsokontroller ger dig ger dig information om du ligger i riskzonen för att utveckla olika sjukdomar.

  • Födelsemärkeskoll: Har du ett födelsemärke som förändrat i utseende undersöker vi det med ett dermatoskop för att avgöra om födelsemärket är ofarligt eller om det finns en indikation för hudcancer.
  • Diabeteskoll: Genom att se över dina blodsockervärden och riskfaktorer ger vi dig stöd i att hantera din hälsa och se till att du få vård i rätt tid om behov finns.
  • Blodtrycksmätning: Du kan snabbt och enkelt mäta ditt blodtryck på våra mottagningar. Mätningen ger dig ditt aktuella blodtrycksvärdet.
  • Hjärt- & kärlkoll: Vid en Hjärt- & kärlkoll går vi igenom dina riskfaktorer för att drabbas av hjärtkärlsjukdom.

Så söker du vård

Våra sjuksköterskor och läkare finns här för er dygnet runt, alla dagar i veckan. Du kan även prata med en psykolog online, förnya recept eller få intyg. Allt som förenklar din vardag för hela familjen.

Kostnadsfria läkarebesök för dig som är över 85 år.

Beskriv ditt ärende

Välj i en lista med vanliga besvär eller sök efter ärendet i sökrutan. Till att börja med kommer du få svara på några frågor om symtomen.

Bedömning

Under det digitala besöket får ni hjälp med bedömning. Många gånger kan vi hjälpa dig och ditt barn hela vägen, men om fysisk bedömning krävs blir du hänvisad vidare eller får en remiss.

Behandling och rådgivning

Om läkaren bedömer att ditt barn behöver behandling kan läkemedel skrivas ut. Ni kan därefter hämta ut receptet på Apoteket eller beställa hem online.

Använd mobilen för vård

Chatt och videosamtal med läkare

Träffa läkare

Väntetid mellan 10-15 minuter

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen