Hoppa till innehållet

Hudbesvär

Huden är kroppens största organ och den har flera viktiga uppgifter. Den skyddar oss till exempel mot bakterier, virus, slag och stötar samt väder och vind. Men huden är också känslig och den kan lätt bli irriterad och reagera med bland annat klåda och utslag. På den här sidan kan du läsa mer om olika hudbesvär.

Tips och råd

Torr-hud

Fakta om hudbesvär

Alla får vi från och till besvär med huden, det kan vara allt från torr hud och akne till rosacea eller hudförändringar. Hos oss får du hjälp av specialiserade läkare vid hudbesvär. Våra läkare och sjuksköterskor ger råd, behandling och identifierar hudåkommor.

Digital vård, Doktor24

Får hjälp med ditt hudbesvär

För många hudbesvär finns det inte snabba lösningar. Hos oss får du hjälp med bedömning och behandling. Om det behövs skriver läkaren ut läkemedel. Du får alltid digital uppföljning hos en av våra läkare. Läkaren hjälper dig så länge det behövs.

Kolla dina födelsemärken

Om du är orolig över en hudförändring och märker att det ändrat utseende, orsakar besvär eller sticker ut kan du enkelt få det undersökt på Doktor24:s mottagningar på Apoteket.

Med hjälp av vårt dermatoskop (hudmikroskop) tas förstorade bilder av födelsemärkets strukturer och färger så att små hudförändringar kan upptäckas tidigt.

Vård för hela familjen

Chatt och videosamtal med läkare

Träffa läkare

Väntetid mellan 10-15 minuter

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen