Hoppa till innehållet

Dottern hade akne – fick snabb behandling

Det finns flera sätt att behandla akne och försöka få bort finnar. My Olausson och hennes dotter chattade med en läkare hos Doktor24 och fick snabb hjälp med behandling.

Efter flera försök att bli av med dotterns finnar bestämde sig My att det var dags att prata med en läkare. Från det att hon laddade ner appen till att hon hämtat ut medicinen på apoteket tog det bara 45 minuter.

– Vi svarade först på lite frågor över chatt men bara några minuter senare tog en läkare ärendet. Efter att ha skickat bilder på huden fick vi snart svaret att det var fråga om en viss typ av akne. Sedan rekommenderade doktorn en medicin som vi kunde prova, säger My Olausson.

Var skeptisk till digital vård

– Jag har varit väldigt skeptisk till digitala vårdgivare över lag. Jag förväntade mig att det skulle ta mycket längre tid, inte ens med min vildaste fantasi trodde jag att vi skulle få direktkontakt med en läkare på några få minuter. Det kändes overkligt att få hjälp så snabbt! Men också väldigt tryggt.

Behandling mot akne

Akne är en inflammation i talgkörtlar eller hårsäckar i ansiktet och på överkroppen. Nästan alla tonåringar drabbas av akne, varav cirka 15-20% får en svårare variant.

Det finns flera sätt att behandla akne. Beroende på hur svår akne du har och vad du provat på egen hand kan läkaren skriva ut kräm eller tabletter. I svåra fall kan det bli aktuellt med remiss till hudläkare för ställningstagande till särskild behandling.

Kontakta Doktor24

Ett läkarbesök kostar 100 kr från det år du fyller 20. Frikort gäller. Våra erfarna läkare kan hjälpa till med bedömning och behandling, dygnet runt alla dagar i veckan.

Kontakta Doktor24 för att få hjälp med aknebesvär.

Få snabb hjälp

Träffa läkare, psykologer och sjuksköterskor. Dygnet runt, livet runt.

Sök vård
My berättar att hon och barnen vid ett flertal tillfällen suttit och väntat på akutmottagningar utan att få hjälp på flera timmar.

– Jag minns två gånger särskilt väl. Vid ena tillfället visade det sig att en av dem hade körtelfeber och andra gången var det svininfluensan som slagit till. Om vi istället hade kontaktat Doktor24 hade vi sluppit väntetiden och oron över att smitta ner andra patienter.

Skulle du rekommendera Doktor24?
– Ja, jag är väldigt nöjd med det bemötande som vi fick. Det var så vänligt och professionellt. Dessutom var appen lättförståelig och fungerade utmärkt rent tekniskt. Det är viktigt för mig som lätt kan bli teknikfrustrerad om något krånglar.

Vad kostade läkarbesöket?
– Ingenting alls. Eftersom dottern är under 20 år så är det ingen avgift.

Grafisk illustration av läkare och sjuksköterksa med stetoskop

Bedömning, rådgivning & behandling

Träffa läkare

Väntetid mellan 10-15 minuter

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen