Hoppa till innehållet

Därför väljer allt fler att göra läkarbesök i mobilen

Digitala vårdtjänster har gjort stora framsteg på kort tid. Här är förklaringen till varför allt fler väljer att söka vård digitalt.

Enligt SVT Nyheter mångdubblades vårdbesöken hos flera digitala vårdgivare under 2017 jämfört med föregående år. En utveckling som knappast kan förklaras av en enskild orsak. Fördelarna med att göra läkarbesöken online är många.

1. Du sparar tid och besvär

Tillgängligheten är en avgörande faktor till att digitala vårdtjänster är på stark uppgång. Hos Doktor24 kan du träffa läkaren via chatt eller video var du än är – hemma på soffan, under lunchrasten eller på resan. Träffa en läkare direkt inom några minuter eller boka en tid som passar dig.

2. Du kan få vård dygnet runt

Har urinvägsinfektionen inte blivit bättre till helgen? Behöver du söka vård mitt i natten? Ingen fara! Hos Doktor24 kan du prata med en läkare dygnet runt – alla dagar i veckan.

3. Du undviker att bli smittad

Genom att söka vård digitalt slipper du smittorisken som uppstår på vårdcentralen. Istället kan du stanna kvar hemma och vila framför dator eller mobil i väntan på ditt läkarbesök.

4. Geografiskt oberoende

Digitala vårdtjänster möjliggör vård oavsett var du befinner dig. Det är inte bara smidigt utan något som leder till ett mer jämlikt samhälle. Bostadsorten påverkar inte längre huruvida du kan få en läkartid.

5. Ingen avgift med frikort och för barn

Småbarnsföräldrar behöver inte oroa sig för höga vårdkostnader under infektionssäsongen. Om du har frikort eller söker vård för barn och unga under 20 år behöver du inte betala någon patientavgift.

Få snabb hjälp

Träffa läkare, psykologer och sjuksköterskor. Dygnet runt, livet runt.

Sök vård
Grafisk illustration av läkare och sjuksköterksa med stetoskop

Bedömning, rådgivning & behandling

Träffa läkare

Väntetid mellan 10-15 minuter

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen