Hoppa till innehållet

Psoriasis

Psoriasis är en inflammatorisk hudsjukdom som kan ge utslag på stora delar av kroppen. Typiskt för psoriasis är röda utslag med vitaktiga, fjällande skorpor. Utslagen kan komma nästan var som helst på kroppen men oftast drabbas armbågar, knän, hårbotten och insidan på armarna.

Så kan Doktor24 hjälpa dig
Våra läkare kan göra en bedömning av dina utslag i ett digitalt besök och ge dig rådgivning. Om du har en känd diagnos sedan tidigare och behöver förnya ett recept på läkemedel eller diskutera din behandling hjälper vi dig även med detta.

Psoriasis är en kronisk sjukdom som kan komma och gå under livet hos dig som drabbats. Det är väldigt stor skillnad mellan individer avseende hur ofta utbrotten kommer och hur utbredda utslagen blir. Sjukdomen är delvis ärftlig.

Läkare på Doktor24 kan göra en bedömning efter att du svarat på frågor och laddat upp bilder. Om du inte har diagnos psoriasis sedan tidigare så behövs i regel en fysisk undersökning för att kontrollera hela din hudkostym innan en eventuell behandling sätts in. I dessa fall kommer vi hänvisa dig till rätt vårdinstans. I de fall du har en känd diagnos och behöver recept eller diskutera din behandling så kan vi hjälpa till och ge råd.

Träffa läkare

Granskad av: Henric Merkel, Specialistläkare, Doktor24.

Grafisk illustration av läkare och sjuksköterksa med stetoskop

Bedömning, rådgivning & behandling

Sök vård

Väntetid mellan 10-15 minuter

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen