Hoppa till innehållet

Sonen hade vita fläckar på huden – Så fick de rätt hjälp

Maria blev orolig när hon upptäckte utbredda fläckar på 12 åriga sonens mage. Tack vare Doktor24 kunde hon kolla upp besväret när hon var ledig och få en remiss till en hudläkare kort därefter.

För en tid sedan upptäckte Maria vita fläckar på sonens hud. Eftersom fläckarna inte försvann bestämde hon sig för att söka hjälp.

– Han hade inte ont men vi blev oroliga då fläckarna började breda ut sig till ett större område. Jag förstod att han behövde undersökas av en läkare men drog mig för att söka vård då jag vet att väntetiden kan vara lång.

Snabb hjälp trots helg

Tack vare Doktor24 kunde Maria få hjälp när hon var ledig istället för att behöva vänta på en tid hos vårdcentralen.

– Jag hade behövt ta ledigt från jobbet och sonen hade missat skoltid för att vi skulle kunna få en tid på vårdcentralen. Nu kunde vi istället få hjälp hemifrån i lugn och ro, trots att det var söndagskväll. Det var så mycket smidigare!

Hur kan Doktor24 hjälpa vid hudbesvär?

Många hudbesvär kan läkarna hos Doktor24 bedöma och hjälpa till med direkt online: till exempel akne, eksem, födelsemärken, insektsbett och utslag. Vid behov kan läkaren även skicka remiss till en specialist.

Sök vård

(Tänk på att läkaren alltid gör en individuell bedömning och att vi inte kan garantera att du får en remiss till en specialist eller recept utskrivet.)

vitiligo-doktor24

Fick remiss till hudspecialist

Då sonens utslag var så pass utbredda skickade läkaren en remiss till en hudspecialist för att diskutera eventuell behandling.

– Jag fick chatta med en läkare som tittade på bilderna och ställde frågor. Läkaren skrev en remiss till en hudspecialist nära mig och en tid senare fick jag en kallelse.

Så får du hjälp i mobilen

Gå till Doktor24.se eller ladda ner appen och få hjälp inom några minuter:

  1. Ange ditt besvär och svara på några frågor. Utifrån dina svar bedömer vi om en läkare kan hjälpa dig direkt online.
  2. Logga in med BankID och bekräfta ditt besök. Det är ingen avgift för vuxna och barn.
  3. Träffa en erfaren läkare via chatt eller video.

Snabb hjälp

Träffa läkare, psykologer och sjuksköterskor. Dygnet runt, ingen avgift.

Sök vård
Grafisk illustration av läkare och sjuksköterksa med stetoskop

Bedömning, rådgivning & behandling

Träffa läkare

Väntetid mellan 10-15 minuter

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen