Hoppa till innehållet

Digital vård lämpar sig speciellt bra för lättakuta ärenden som inte behöver fysisk vård. Men vad det innebär är inte alltid helt enkelt att förstå som patient. På Doktor24 hjälper vi till med en stor variation av lättakuta ärenden, vilket kan vara allt från hudutslag, ögoninflammation och urinvägsinfektion till receptförnyelse. Om ärenden som inte kräver fysisk vård istället behandlas digitalt minskar belastningen på den fysiska vården och ger utrymme för de patienter som behöver tillgång till den fysiska vården utan långa väntetider.

Vanliga ärenden som du enkelt kan få hjälp med digitalt är:

  • Hudbesvär: Akne, eksem, utslag, insektsbett, håravfall
  • Förnya recept: Exempelvis på p-piller, allergimedicin, astmamedicin
  • Infektioner: Urinvägsinfektion, ögoninflammation, öroninflammation, bihåleinflammation
  • Psykisk ohälsa: Sömnbesvär, stress, depression, ångest

Många digitala vårdgivare (så även Doktor24) har öppet dygnet runt, året om. Det innebär att man som patient kan få kontakt med en läkare mitt i natten utan att behöva uppsöka en akutmottagning för mindre besvär. För många är det en trygghet att veta att det finns läkare att tillgå oavsett när på dygnet ett behov uppstår, även för lättakuta ärenden som feber hos barn, öroninflammation eller annat som kan ge upphov till stor stress och oro under natten eller på obekväma tider.

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen