Frikort

 

Gäller frikort hos Doktor24?

Ja, du kan använda ditt frikort för läkarbesök hos Doktor24.

Högkostnadsskyddet för sjukvård innebär att du ofta inte behöver betala mer än 1 150 kronor i patientavgifter inom en period på tolv månader. Beloppsgränsen för frikort kan dock variera i olika landsting. Om du har ett frikort, som berättigar till gratis vård gäller det i ett år från och med det att första stämpeln satts i ditt högkostnadskort.

Har jag frikort? Hur hittar jag mitt frikortsnummer?

Om ditt landsting är anslutet till e-frikortstjänsten hittar dina frikortsuppgifter hos 1177. Där kan du även se om du uppnått gränsen för att få frikort.

  1. Gå till www.1177.se och logga in.
  2. Välj Alla övriga tjänster under rubriken Övriga tjänster.
  3. Klicka på Högkostnadsskydd för öppenvård under rubriken Högkostnadsskydd.

Alla landsting inte är anslutna till e-tjänsten med elektroniska frikort hos 1177. För att få dina uppgifter behöver du då kontakta din vanliga vårdcentral och be om frikortsuppgifterna. Har du ett fysiskt frikort står uppgifterna på denna.

Hur gör jag för att registrera frikort?

För att dina besök ska kunna registreras i e-frikortstjänsten behöver du mejla ditt samtycke till support@doktor24.se.

Vissa landsting är inte anslutna till e-frikortstjänsten. Om du tillhör ett av dessa landsting behöver du registrera dina kvitton manuellt.

Ta med dina kvitton till närmaste vårdcentral (eller annan vårdgivare) och registrera beloppet. Kvittot får du via mejl från Klarna när du betalat.

Doktor24 hjälper dig

Med Doktor24 är det enkelt att träffa läkare och få vård. Vår chattbot och våra specialistkompetenta läkare är redo att hjälpa dig dygnet runt alla dagar i veckan. Vi är aldrig längre bort än din mobil eller dator. Om du har besvär som inte lämpar sig för ett läkarbesök online får du tid på en vårdcentral nära dig. Du är alltid välkommen till oss på Doktor24, när och där du behöver vård. Smidigt och tillgängligt som det ska vara.