Tvillingdöttrarna fick snabb hjälp med sin akne

Det finns flera sätt att behandla akne och få bukt med besvärande finnar. My Olausson och hennes tvillingdöttrar chattade med en läkare hos Doktor24 och fick snabb hjälp med behandling.

Efter flera försök att bli av med döttrarnas finnar bestämde sig My att det var dags att prata med en läkare. Från det att hon laddade ner appen till att hon hämtat ut medicinen på apoteket tog det bara 45 minuter.

– Vi svarade först på lite frågor över chatt men bara några minuter senare tog en läkare ärendet. Efter att ha skickat bilder på huden fick vi snart svaret att det var fråga om en viss typ av akne. Sedan rekommenderade doktorn en medicin som vi kunde prova, säger My Olausson.

Trodde det skulle ta längre tid

– Jag förväntade mig att det skulle ta mycket längre tid att få hjälp. Trodde definitivt inte att vi skulle få direktkontakt med en läkare på några få minuter. Det kändes lite overkligt att få hjälp så snabbt!

My fick en bra upplevelse av tjänsten  besök och läkaren som hade ett bra bemötande.

– Jag är väldigt nöjd med det bemötande som vi fick. Det var så vänligt och professionellt. Dessutom var appen lättförståelig och fungerade utmärkt rent tekniskt. Det är viktigt för mig som lätt kan bli teknikfrustrerad om något krånglar.

Behandling mot akne

Akne är en inflammation i talgkörtlar eller hårsäckar i ansiktet och på överkroppen. Nästan alla tonåringar drabbas av akne, varav cirka 15-20% får en svårare variant.

Det finns flera sätt att behandla akne. Beroende på hur svår akne du har och vad du provat på egen hand kan läkaren skriva ut kräm eller tabletter. I svåra fall kan det bli aktuellt med remiss till hudläkare för ställningstagande till särskild behandling.

Kontakta Doktor24

Läkarbesök i mobilen kostar i dagsläget 0 kr för både vuxna över 20 år och barn. Våra erfarna läkare kan hjälpa till med bedömning och behandling, dygnet runt alla dagar i veckan.

Kontakta Doktor24 för att få hjälp med aknebesvär.

My berättar att hon och barnen vid ett flertal tillfällen suttit och väntat på akutmottagningar utan att få hjälp på flera timmar.

– Jag minns två gånger särskilt väl. Vid ena tillfället visade det sig att en av dem hade körtelfeber och andra gången var det svininfluensan som slagit till. Om vi istället hade kontaktat Doktor24 hade vi sluppit väntetiden och oron över att smitta ner andra patienter.

Vad kostade läkarbesöket?
– Ingenting alls. Eftersom döttrarna är under 20 år så är det ingen avgift.

Skriven av: Blanca Sjöstedt
Granskad av: Sanna Siljeholm, läkare Doktor24