Hoppa till innehållet

Utmattningssyndrom

Utmattningssyndrom, även kallat utmattning och utbrändhet eller kroniskt trötthet, påverkar den som drabbas både fysiskt och psykiskt. Utmattning / utbrändhet har tyvärr blivit mer och mer vanligt i samhället.

Vad är utmattningssyndrom?

Vid utmattningssyndrom är det ofta en kombination av olika faktorer som är bidragande till tillståndet, såsom stress, ångest och oro. Utmattningssyndrom känns igen av en ihållande utmattning som inte går att förklara av andra medicinska tillstånd. Utmattning har ofta en stor påverkan på ditt liv och förmåga att fungera i vardagen.

Det är viktigt att söka hjälp om du upplever en trötthet som inte går att vila bort eller har andra symtom som påverkar din vardag och arbetsförmågan. Om symtomen inte förbättras trots vila och återhämtning eller om de blir värre, är det viktigt att kontakta en läkare eller annan vårdgivare för en bedömning. Tidig upptäckt och behandling av utmattningssyndrom kan hjälpa till att förhindra att tillståndet försämras och underlätta återhämtningen.

Hos oss på Doktor24 kan du träffa erfarna psykologer via chatt eller video. Upplever du ångest, stress, oro, nedstämdhet eller utmattning hjälper våra psykologer dig med en första bedömning av dina symtom.

Boka tid hos psykolog

Grafisk illustration av läkare och sjuksköterksa med stetoskop

Psykologbesök direkt i mobilen

Boka tid

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen