Hoppa till innehållet

Må bra-skolan: Gratis självhjälp vid nedstämdhet och depression

Doktor24’s ”Må bra”-skola är en självhjälpsbehandling för nedstämdhet och depressioner i fem delar. Skolan utgår från beprövade tekniker som används inom kognitiv beteendeterapi, KBT.

Må bra skolan

För att hinna reflektera och göra uppgifterna som finns i varje del brukar en del per vecka vara en lagom takt. Du kan när som helst under Må bra-skolan söka professionell hjälp hos Doktor24s psykologer.

Varje del innehåller ett avsnitt med information och avslutas med hemuppgifter. Hemuppgifterna är en mycket viktig del i behandlingen och utan dem är det svårt att uppnå förbättring. För att underlätta hemuppgifterna finns det färdiga formulär som du kan använda.

OBS! Depression kan vara ett livshotande tillstånd. Om du eller någon du känner har tankar på att ta ditt/sitt liv eller skada dig själv/sig ska du/ni omedelbart söka vård via en psykiatrisk akutmottagning eller ringa 112.

Relaterade artiklar

Ladda ner appen – få tillgång till vård 24/7

Med vår app i mobilen är det ännu enklare att söka vård och hålla koll på dina ärenden dygnet runt. Hämta den från Appstore eller Google Play.

Öppna appen