Hoppa till innehållet

Förnya recept inför din resa

Dags att resa? Härligt! Kom då ihåg att förbereda dig för din resa och säkerställa att du har tagit med dig allt du behöver. Hur ser det exempelvis ut med dina läkemedel? Har du så att det räcker hela resan?

Våra läkare hjälper dig att förnya receptet på dina läkemedel, snabbt och enkelt direkt i mobilen.

Stå inte utan läkemedel

Vid många sjukdomar och läkemedel är det viktigt att inte göra ett uppehåll i medicineringen. Säkerställ därför i god tid innan din resa att du har läkemedel så att du klarar dig alla de dagar du är på resande fot. Är läkemedlet slut och du behöver få ett nytt recept utskrivet av en läkare kan du få snabb och smidig hjälp direkt i mobilen hos Doktor24.

Så förnyar du dina recept

Att förnya dina recept på läkemedel via Doktor24 är enkelt. Genom en smidig chatt med läkare besvarar du några frågor och får därefter ditt läkemedel förnyat, så att du snabbt kan hämta ut det på ett apotek.

Så går det till:

  1. Sök vård via doktor24.se eller doktor24’s app
  2. Logga in med BankID
  3. Besvara ett par frågor
  4. Chatt med en läkare
  5. Hämta ut ditt läkemedel på ett apotek

Helena glömde sina läkemedel hemma

– Mitt under sommarsemestern i Skåne insåg jag att jag glömt mina läkemedel hemma och att jag inte hade något mer recept att hämta på apoteket. Jag hann bli lite stressad men blev tipsad om att vända mig till Doktor24, berättar Helena.

Helena är en ordningsam person som fixar och donar för hela familjen. Hon planerar semestern med hotell, aktiviteter och ser till att alla får med sig det de behöver på resan. Men det är lätt hänt att något blir kvar hemma, som en astmamedicin, en ny p-pillerkarta eller annat som är en del av rutinen en vanlig vardag.

– Jag laddade ner doktor24’s app och sökte vård för att få ett nytt recept. Det gick förvånansvärt smidigt. Jag behövde bara chatta med en läkare och beskriva mitt ärende så fick jag den hjälp jag behövde. Så då kunde jag gå till ett apotek här nere i Skåne och hämta ut mina läkemedel, berättar Helena.

Förnya recept

Hos Doktor24 förnyar du enkelt dina recept genom bara några klick. Hämta ut direkt på ett apotek, i online eller i butik.

Grafisk illustration av läkare och sjuksköterksa med stetoskop

Förnya ditt recept

Förnya recept

Väntetid mellan 10-15 minuter

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen