Hoppa till innehållet

Så förnyar du p-piller i mobilen

Att hålla koll på p-pillerkartan är inte alltid det lättaste och ibland kan en snabb receptförnyelse vara nödvändig. Hos Doktor24 kan du förnya ditt recept på p-piller direkt i din telefon.

Så förnyar du p-piller i mobilen

Med några få enkla steg kan läkare hos oss hjälpa dig att förnya ditt recept på p-piller via chatt.

Så går det till

  1. Svara på några frågor om dina p-piller.
  2. Ställ dig i drop-in kö eller boka tid hos en läkare. Du får ett sms när besöket börjar.
  3. Chatta med en läkare som kan förnya ditt recept.
  4. Hämta ut dina p-piller på Apoteket eller beställ på apoteket.se

Håll koll på ditt blodtryck

Innan du börjar äta p-piller är det viktigt att kolla blodtrycket. Du kan göra en blodtryckskoll på en av våra Doktor24 Mottagningar i Stockholm. Läs mer här. 

Vad kostar det att förnya p-piller?

Ett läkarbesök kostar 100 kr från det år du fyller 20. Frikort gäller. Kostnaden för själva preventivmedlet varierar beroende på ålder, region och om hur många tidigare uthämtade recept du gjort. För personer under 21 år är det dock subventionerat i hela landet och kostar därför ingenting.

Kan jag förnya p-piller hos Doktor24?

Ja, om du är under 40 år och har hämtat ut ditt senaste uttag av p-piller inom 15 månader. Har 15 månader passerat behöver du en ny läkarbedömning för att få besked om du fortfarande är i behov av dina p-piller och att det är rätt behandling för just dig.

Kan jag byta p-piller hos Doktor24?

Nej, du kan endast byta till samma p-piller som du tidigare använt.

Vad är p-piller?

P-piller är ett preventivmedel i tablettform som ger säkert skydd mot oönskad graviditet. P-piller innehåller två hormoner: östrogen och gestagen.

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen