Hoppa till innehållet

Pollenmedicin: förnya receptet digitalt

Varje år återkommer den, pollensäsongen. Blommor växer, knoppar brister och pollen yr i luften. För vissa är det inga problem alls, men för andra skapar det stora besvär. Allergi kan vara plågsamt och skapa frustration i vardagen.

Kom ihåg att säkerställa att du har din pollenmedicin hemma i god tid innan pollensäsongen startar. Om ditt läkemedel är slut kan du enkelt förnya ditt recept direkt i mobilen.

Medicinera i tid

Besväras du av pollen varje vår är det viktigt att komma ihåg att börja medicinera i tid, innan du känner av de första symtomen. Genom att påbörja medicineringen innan symtomen bryter ut slipper du den första tiden med besvär och kan få bättre effekt av pollenmedicinen.

Slut på läkemedel?

Kom ihåg att säkerställa att du har din pollenmedicin hemma i god tid innan pollensäsongen startar. Om ditt läkemedel är slut kan du enkelt förnya ditt recept direkt i mobilen.

Genom att chatta med våra läkare kan du snabbt och enkelt få receptet på din pollenmedicin förnyat så att du direkt kan hämta ut eller beställa hem det från valfritt apotek. Har du använt medicin mot pollen den föregående säsongen kan våra läkare förnya receptet. Vi förnyar recept som förskrivits de senaste 15 månaderna.

– I januari/februari brukar jag kolla om jag har någon pollenmedicin hemma. Har jag inte det hör jag av mig till Doktor24 och förnyar mitt recept. Det går så smidigt, jag kan göra det via mobilen samtidigt som jag kollar på film eller middag, berättar Anders, 47 år.

pollensäsong gräs

Så förnyar du dina recept

Att förnya dina recept på läkemedel via Doktor24 är enkelt. Genom en smidig chatt med läkare besvarar du några frågor och får därefter ditt läkemedel förnyat, så att du snabbt kan hämta ut det på ett apotek.

Så går det till:

  1. Sök vård via doktor24.se eller doktor24’s app
  2. Logga in med BankID
  3. Besvara ett par frågor
  4. Chatt med en läkare
  5. Hämta ut ditt läkemedel på ett apotek

Få snabb hjälp – öppet livet runt

Vi hjälper dig att förnyar recept var du än befinner dig. Dygnet runt, livet runt.

Grafisk illustration av läkare och sjuksköterksa med stetoskop

Förnya ditt läkemedel

Förnya direkt

Väntetid mellan 10-15 minuter

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen