Hoppa till innehållet

Slapp stå utan astmamedicin, tack var det digital receptförnyelse

För många med astma är det av stor vikt att inte göra ett uppehåll i medicineringen. Det gäller både astma och många andra sjukdomar.

Hos Doktor24 kan du snabbt och enkelt förnya dina läkemedel via smidig chatt med läkare.

Hon glömde sin astmamedicin

– Jag har haft astma hela mitt liv, så jag har koll på att mina mediciner är väldigt viktiga, berättar Lotta, 42 år.

Ändå händer det, berättar Lotta, att hon upptäcker på morgonen att något av hennes läkemedel tagit slut.

– Ibland har jag recept kvar, så att jag bara kan hämta ut det på ett apotek. Men det händer ibland att receptet är slut, och att jag behöver förnya receptet för att kunna hämta ut mitt läkemedel, berättar Lotta.

För många med astma är det av stor vikt att inte göra ett uppehåll i medicineringen. Det gäller både astma och många andra sjukdomar.

– Innan jag upptäckte att jag kunde förnya mina recept digitalt hos Doktor24, kunde jag bli väldigt stressad när mitt recept tog slut. Då behöver jag försöka få kontakt med min läkare via vårdcentral, vilka bara har telefontider mellan 8-11 på vardagar. Så det blev lätt helt omöjligt, berättar Lotta.

Kvinna med brunt hår och lugg ler stort

Digital receptförnyelse

Att förnya ett recept hos Doktor24 digitalt tar bara några minuter. Står du inne på ett apotek när du upptäcker att ditt recept är slut kan du alltså stanna kvar inne i butiken, förnya receptet direkt i mobilen på några minuter och gå tillbaka till receptdisken för att hämta ut läkemedlet – utan att behöva lämna apoteket.

Nu förnyar Lotta sina recept via Doktor24.

– Nuförtiden försöker jag hålla bättre koll på mina läkemedel och förnya recepten innan läkemedlen är slut. Förnyelse av recepten gör jag via Doktor24, för att det är så smidigt och går snabbt, säger Lotta.

Uppehåll i medicinering

– För vissa personer, och vissa sjukdomar, kan det vara rentav farligt att göra ett uppehåll i sin medicinering. Därför är det viktigt att hålla koll så att man har läkemedel kvar hemma och förnya sina recept i tid, säger Sofie, läkare hos Doktor24.

Förnya recept

Hos Doktor24 förnyar du enkelt dina recept genom bara några klick. Du svarar på några frågor gällande bland annat din sjukdomshistoria och chattar därefter med en läkare. Läkaren bedömer om ditt läkemedel kan förnyas och förskriver därefter ett nytt recept. Det nya förskrivna receptet finns tillgängligt att hämta ut på ett apotek direkt, både online och i butik.

Du vet väl att vi förnyar recept på många läkemedel? Som exempelvis recept på p-piller, pollenmedicin, antidepressiva, och mycket annat.

Grafisk illustration av läkare och sjuksköterksa med stetoskop

Förnya recept

Träffa läkare

Väntetid mellan 10-15 minuter

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen