Hoppa till innehållet

Minnes- och koncentrationssvårigheter

Upplever du att ditt minne blivit sämre eller har du svårt att koncentrera dig? Många människor har idag besvär med exempelvis minnessvårigheter och koncentrationen.

Tillsammans med Mindmore erbjuder vi digitala tester som genomförs tillsammans med en psykolog. Med testerna kan vi identifiera om du har utmaningar samt hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt.

Så går det till

Steg 1: Som ett första steg får du träffa en sjuksköterska som gör en första bedömning av dina utmaningar.

Steg 2: Du får nu prata med en psykolog. Psykologen gör en fördjupad bedömning.

Steg 3: Du genomför det digitala testet i lugn och ro, när det passar dig.

Steg 4: Tillsammans med psykologen går ni igenom ditt testresultat.

Vem kan göra testet?

Vi erbjuder psykologbesök till personer som över 18 år. I samtal med psykologen bedömer ni tillsammans om testet kan vara rätt för dig. Upplever du utmaningar med försämrat minne, koncentration eller hjärntrötthet är du välkommen att boka ett besök i vår digitala tjänst.

Vad är kognitiva nedsättningar?

Det finns många olika kognitiva nedsättningar. De vanligaste kognitiva nedsättningarna är bland annat minnessvårigheter, problem med koncentrationen, låg simultanförmåga, svårigheter att hitta rätt ordval och att behålla uppmärksamheten.

Kognitiva nedsättningar kan bero på gener, hjärnskador eller sjukdomar, såsom alzheimer’s, stress och post-covid. För att veta om en förändring är normal eller ett oroväckande tecken på en sjukdom används kognitiva test.

Vanliga frågor och svar

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna kring psykologbesök.

Vad är Mindmore?

Mindmore har skapat väletablerade tester i digitalt format. Mindmores verktyg innehåller flera evidensbaserade tester som mäter kognitiv funktion, såsom koncentration, minne och problemlösning. Testerna används traditionellt inom vården i manuell form. Mindmores tester är utformade för att fastställa din funktionsnivå inom ett antal kognitiva domäner och för att hitta potentiella problem.

Träffa psykolog online

Hos oss kan du också träffa psykolog för enstaka psykologbesök och digital terapi (KBT-behandlingar) för bland annat depression, ångest, sömnbesvär och stress.

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen