Hoppa till innehållet

Annette Källman Carlsson: Om att arbeta som sjuksköterska

Annette Källman Carlsson, 61 år, har arbetat som distriktssköterska i många år. När Annette inte arbetar spenderar hos sin tid i trädgården och med hundvalpen Stina. De senaste tre åren har Annette arbetat extra som distriktssköterska i Doktor24:s digitala tjänst.

“Patienterna är väldigt tacksamma för den hjälp de får, oavsett om det rör sig om enklare eller mer komplicerade ärende.”

– Det känns som ett viktigt jobb. Patienterna kommer ju till oss för att de inte vet vad de ska göra eller ta sig till. Det känns väldigt meningsfullt.

Annette hjälper dagligen patienter med en mängd olika vårdärenden. Det kan vara allt från nageltrång och andra simpla ärenden till mer komplexa fall.

– Patienterna är väldigt tacksamma för den hjälp de får, oavsett om det rör sig om enklare eller mer komplicerade ärenden. Jag upplever att vi underlättar för vården i sin helhet då vi avlastar vårdcentraler och sjukhus från ärenden som vi enkelt kan hjälpa till med.

En läkare och en sjuksköterska i vårdkläder

När Annette får frågan om vad den största utmaningen med jobbet är beskriver hon tydliga klyftor i samhället:

– Det finns en stor frustration hos mig och mina kollegor att man skulle vilja hjälpa ännu fler. Vi får in patienter från hela landet och det blir väldigt tydligt att det finns vissa delar av landet där vården verkligen inte är bra. Vi möter patienter som hade kunnat få vård mycket tidigare, men där regionen inte kan leverera. Det är skillnader som jag möter dagligdags.

Annette upplever att hon bemöts med tacksamhet från sina patienter. Hon menar att Doktor24:s arbetssätt är mer effektivt än på många vårdcentraler, vilket gör att man kan hjälpa många fler.

– Det är ett väldigt tacksamt arbete och jag får så fin respons och feedback från både patienter och kollegor!

Annette upplever att det är en tajt sammanhållning mellan sjuksköterskorna som arbetar i Doktor24:s digitala tjänst, även om de arbetar på distans. Hon har mycket kontakt med de som hon arbetat tillsammans med under en längre tid.

Skulle du rekommendera andra att arbeta digitalt som sjuksköterska hos Doktor24?

– Jobbet som sjuksköterska i Doktor24:s digitala tjänst passar de personer som vill ha ett mer flexibelt jobb och själv styra hur mycket de vill jobba. Doktor24 är ett företag där hög kvalitet i vården är viktigt. Vi har bra riktlinjer och hänvisar alltid patienten vidare till fysisk vård när det behövs. Vår kvalitet är något som jag personligen är väldigt stolt över.

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen