Hoppa till innehållet
Kolla dina födelsemärken

Födelsemärkeskoll

Födelsemärken är vanligt och de flesta är helt ofarliga. Om du är orolig över ett födelsemärke kan du enkelt få det undersökt med hudmikroskop (dermatoskop) hos Doktor24 på utvalda apotek i Stockholm.
Just nu tar vi endast emot tidsbokade besök. 

  • Erfarna läkare
  • Remiss vid behov

Avgift 100 kr, frikort gäller. Åldersgräns för att använda tjänsten är 18 år. 

Tillsammans med Apoteket

Så fungerar det

Nu kan du enkelt undersöka ett födelsemärke på utvalda apotek nära dig. Kom ihåg att boka en tid! Med hjälp av vårt dermatoskop (hudmikroskop) tas förstorade bilder av födelsemärkets strukturer och färger så att små hudförändringar kan upptäckas tidigt.

hudbesvär

1. Födelsemärket fotas

Ditt födelsemärke fotograferas av vår sköterska. Födelsemärket kan max vara 15 mm i diameter.

2. Bedömning av läkare

De detaljerade bilderna bedöms av våra erfarna läkare. Du får svaret digitalt i appen inom 4 vardagar och har då möjlighet att ställa frågor.

3. Remiss vid behov

Om läkaren bedömer att födelsemärket bör tas bort eller undersökas vidare får du en remiss.

Här kan du kolla dina födelsemärken

Just nu erbjuder vi bokning av födelsemärkeskoll på ett antal av våra Doktor24 Mottagningar som du hittar inne på Apoteket i centrala Stockholm.

Frågor & svar

Hur fungerar det?

Du bokar en tid hos Doktor24 på ett utvalt apotek och svarar på några frågor via denna länk. Du kan undersöka 1 hudförändring som är upp till 15 mm i diameter. Ditt födelsemärke undersöks på plats på din bokade tid. Då tas bilder med ett så kallat teledermatoskop. Bilderna bedöms därefter av våra erfarna läkare och du får svar inom 4 vardagar.

Kan jag komma på drop-in?
Just nu tar vi endast emot tidsbokade besök. Kom därför ihåg att boka tid innan du kommer till oss. Det gör du genom att klicka på ”Boka tid” nedan.

Vad händer efter undersökningen?

Läkaren skickar en bedömning över chatt till dig i doktor24s app inom 4 vardagar. Om läkaren gör bedömningen att du behöver en remiss så kommer du remitteras till rätt vårdinstans. Du har också möjlighet att ställa frågor till läkaren när bedömningen är gjord.

Jag har väldigt många födelsemärken och vill undersöka hela kroppen, kan jag söka till er?

En födelsemärkeskoll motsvarar inte en fysisk helkroppsundersökning. Vi kan inte hjälpa dig välja vilken hudförändring som ska utredas. Om du behöver hjälp att bedöma vilka hudförändringar som bör undersökas eller om du vill undersöka fler än 1 födelsemärke rekommenderar vi att du tar kontakt med din vårdcentral/hälsomottagning.

Vilka läkare är det som bedömer bilderna?

Läkarna som bedömer de dermatoskopiska bilderna har många års erfarenhet av hudsjukdomar och bedömning av hudförändringar.

Mer om födelsemärken

Läs våra artiklar

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen