Hoppa till innehållet

Huvudvärk

Ungefär 8 av 10 svenskar har haft huvudvärk under det senaste året. Man kan ha ont i hela huvudet, ena sidan eller på en specifik punkt. Orsakerna till huvudvärk är många och värken kan upplevas på olika sätt. Vanligaste formen av huvudvärk är spänningshuvudvärk.

Huvudvärk är i regel ofarligt och lindras bra med receptfri smärtlindring som paracetamol. Huvudvärk kan trots detta vara besvärligt och påverka vardagen mycket.

Huvudvärk är ett symtom som ofta är svårt att diagnostisera och ge rätt behandling utan ett fysiskt vårdbesök. Man behöver många gånger blir undersökt för att utesluta andra orsaker till huvudvärk, exempelvis högt blodtryck eller neurologisk påverkan. Läkare på Doktor24 kan alltid göra en bedömning av dina besvär, ge råd och i vissa fall behandla dig direkt digitalt. Många gånger är det dock nödvändigt att uppsöka fysisk vård, då kommer vi hänvisa dig till rätt vårdinstans.

Granskad av: Henric Merkel, Specialistläkare, Doktor24.

Bedömning, rådgivning & behandling

Träffa läkare

Väntetid mellan 10-15 minuter

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen