Hoppa till innehållet

Doktor24 vaccinerar Västra Götalands invånare mot Covid-19

Massvaccinationen beräknas starta i maj eller juni

Doktor24 har upphandlats av Västra Götalandsregionen för att bistå i massvaccinationen av Västra Götalands invånare mot covid-19. Doktor24 har fått uppdraget att vaccinera i sex kommuner i Västra Götaland med planerad vaccinationsstart i maj/juni.

Doktor24 kommer att bistå med vaccinationer under fas fyra, vilket innefattar alla mellan 18 och 59 år som inte tillhör en riskgrupp.

– Vi har sedan tidigare vaccinerat omsorgspersonal i flera av regionens kommuner och är tacksamma att vi nu tillsammans med Apoteket även fått förtroendet att bistå i den kommande vaccinationen av allmänheten i fas 4, säger Christoffer Berg, Affärschef Covid-vaccination på Doktor24.

Vaccinationerna kommer att utföras av Doktor24:s vårdpersonal i Doktor 24:s hälsorum på apotek i de sex kommuner där man fått i uppdrag av Västra Götalandsregionen att vaccinera:

  • Alingsås
  • Borås
  • Partille
  • Uddevalla
  • Ulricehamn
  • Trollhättan

– Apoteken är en plats många känner sig trygga att vända sig till för att få råd och hjälp i hälso- och läkemedelsfrågor, vi finns ofta nära och med hög tillgänglighet. Jag är glad över att vi kan stötta regionen i kampen mot pandemin genom att förenkla för många människor att få sin Covid-vaccination, säger Ann Carlsson, VD på Apoteket.

 

Vaccinationsstart beslutas av regionen och beräknas till maj/juni beroende på tillgången till vaccin. Tidsbokningen kommer att nås från 1177.se.

 

Om Doktor24

Doktor24 är digital vårdgivare som erbjuder vård genom chatt och video i din mobil eller dator. Doktor24 finns på plats med vårdpersonal i 60 hälsorum hos Apoteket AB runt om i landet där patienter kan få hjälp med ärenden såsom vaccinationer, blodtrycksmätning samt viss rådgivning och på några hälsorum ges även möjlighet till provtagning. Tillsammans med Apoteket är Doktor24 Sveriges största vaccinatör. Doktor24 ägs av Investor och Apoteket AB och ingår i samma koncern som hälsoteknikbolaget Platform24.

Läs mer om covid-vaccination

Doktor24 vaccinerar Västra Götalands invånare – start i maj/juni 

Doktor24 har upphandlats av Västra Götalandsregionen för att bistå i massvaccinationen av Västra Götalands invånare mot covid-19. Doktor24 har fått uppdraget att vaccinera i elva kommuner i Västra Götaland, inklusive Göteborg, med planerad vaccinationsstart i maj/juni.

Doktor24 kommer att bistå med vaccinationer under fas fyra, vilket innefattar alla mellan 18 och 59 år som inte tillhör en riskgrupp.

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen