Hoppa till innehållet

Vaccin mot covid-19

På uppdrag av region Stockholm vaccinerar vi mot covid-19. Läs mer om vad som gäller i din region.

Vaccinera dig hos oss

Välkommen att vacciner dig mot covid-19 hos oss i Stockholm.

På uppdrag av Region Stockholm vaccinerar vi mot covid-19 på Apoteket CW Scheele, Apoteket Kungsmyntan och Apoteket Falken i Stockholm.

Boka tid i appen Alltid öppet. Mer information om tidsbokning hittar du på 1177.se

Provtagning & reseintyg

Du som är symptom- och smittfri kan ta ett antigentest för att snabbt se att du är frisk från covid-19. Vi hjälper dig med antigen/snabbtest och antikroppstest på Apoteket. Vi hjälper dig även med friskintyg/reseintyg inför din resa.

  • Antigentest med eller utan reseintyg
  • Svar inom 3 timmar
  • Vi utför inte PCR-testning. Har du fått hem ett test-kit från oss innan år 2021, kan ditt test inte analyseras. Vi hänvisar dig till 1177.

Så bokar du tid

Alla Sveriges regioner arbetar just nu för att vaccinera befolkningen med en tredje dos mot covid-19. Varje region bestämmer själv när vaccineringen ska komma igång och var vaccinationsmottagningarna ska vara. Läs mer om hur du bokar en tid i Stockholm.

Håll dig uppdaterad genom vår hemsida och 1177.se för information om när och hur du bokar tid för din tredje dos.

Doktor24 does not perform vaccinations against covid-19 at Apoteket pharmacies. For more information in english, regarding covid-19, please visit 1177.se.

Information om dos 3

Det vaccinet kommer du att få:

  • Du som är född 1991 eller tidigare kommer att vaccineras med Comirnaty Pfizer.
  • Du som är född 1991 eller tidigare kan få antingen Spikevax Moderna eller Comirnaty Pfizer.

Så lång tid ska det ha gått mellan doserna:

  • Är du 65 år eller äldre ska det ha gått 5 månader mellan dos 2 och dos 3.
  • Är du mellan 18-65 år gammal kan du ta dos 3 efter 6 månader.

Biverkningar vid covid-vaccination

Rolf Gustafson, docent i infektionssjukdomar och specialist i klinisk immunologi på Doktor24 reder ut ett par frågor om den tredje dosen.

Varför avtar effekten av de tidigare doserna?
När vi vaccinerar oss triggas vår immunförsvar igång och bildar antikroppar och aktiverar T-celler som kan stå emot viruset. Med tiden avtar antikropparnas styrka och vi behöver därför fylla på men en ny dos för att igen aktivera och sätta fart på immunförsvaret. Det resulterar i ännu högre antikroppsnivåer och bättre aktiverade T-celler än efter den andra vaccindosen.

Varför är det viktigt att ta den tredje dosen?
Påfyllnadsdosen, den tredje dosen, gör att du bildar väldigt mycket mer antikroppar och aktiverade T-celler mot viruset. Det bidrar till att ytterligare stärka ditt skydd mot att bli allvarligt sjuk i covid-19. Trots att vaccinet inte skyddar dig mot att smittas av den nya varianten omnikron så bidrar vaccinet till att du slipper insjukna eller får lindrigare symptom. Med lindrigare symptom utsöndrar du också mindre virus från luftvägarna vilket gör att du även blir mindre smittsam. Sammanfattningsvis gör den tredje dosen att du inte blir lika sjuk om du smittas av covid-19 samt att du bidrar till att minska smittspridningen i samhället.

VACCINE_FORWARD_logo

Ingen är säker förrän alla är säkra

Mer än 2 miljarder människor bor i länder som inte har råd att vaccinera sin befolkning mot covid-19 – inte ens de som jobbar inom hälso- och sjukvård.

För att världen ska komma på fötter igen behöver alla hjälpas åt. Nu kan du bidra till inköp och distribution av covid-vaccin till 92 av världens fattigaste länder.

Populär läsning om covid-19

Håll dig uppdaterad

Genom att fylla i formuläret nedan anmäler du intresse för att få information och erbjudanden om vård och vaccin. Notera att du anmäler dig till Doktor24:s nyhetsbrev genom att lämna dina kontaktuppgifter.

Födelsedag:

Läs mer om hur vi skyddar och respekterar din integritet. Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftspolicy.

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen