Hoppa till innehållet
Biverkningar vid covid-vaccination

Vaccin mot covid-19

På uppdrag av region Stockholm vaccinerar vi mot covid-19. Läs mer om vad som gäller i din region.

Vaccinera dig hos oss

På uppdrag av Region Stockholm vaccinerar vi mot covid-19 i Stockholmsområdet från och med den 11 januari 2022. Du är välkommen att boka tid via appen Alltid öppet. Vår vaccinationsmottagning mot covid-19 hittar du i Hammarby Sjöstad.

Vi vaccinerar dig som är aktuell för din tredje dos eller dos 1/dos 2. Vaccinationerna utförs enligt prioriteringsordningen. Tidsboknings sker via appen Alltid öppet.

Provtagning & reseintyg

Du som är symptom- och smittfri kan ta ett antigentest för att snabbt se att du är frisk från covid-19. Vi hjälper dig med antigen/snabbtest och antikroppstest på Apoteket. Vi hjälper dig även med friskintyg/reseintyg inför din resa.

 • Antigentest med eller utan reseintyg
 • Svar inom 3 timmar

Stockholm

Välkommen att vacciner dig mot covid-19 hos oss i Stockholm

Läs mer

Skåne

Vi vaccinerar inte mot covid-19 i Skåne. Läs mer om vad som gäller i din region.

Läs mer

Sörmland

Vi vaccinerar inte mot covid-19 i Sörmland. Läs mer om vad som gäller i din region.

Läs mer

Västra Götaland

Vi vaccinerar inte mot covid-19 i Västra Götaland. Läs mer om vad som gäller i din region.

Läs mer

Reservlista 

Vill du vara med och säkerställa att alla doser vaccin kommer till användning? Då kan du ställa dig på vår reservlista. Om vi skulle ha några doser över i slutet av dagen kontaktar vi personer på reservlistan som då är välkomna till vår mottagning i Hammarby Sjöstad för vaccination med kort varsel.

Vaccination i flera faser

Den tredje dosen vaccin mot covid-19 delas ut i följande ordning.

Prioriteringsgrupp 1:

Du som är:

 • 80 år eller äldre
 • Bor i SÄBO
 • Har hemtjänst eller hemsjukvård

Prioriteringsgrupp 2:

Du som är:

 • 65–79 år
 • Arbetar inom SÄBO, hemtjänsten och hemsjukvården

Prioriteringsgrupp 3:

Du som är:

 • Över 18 år och tillhör en riskgrupp

Prioriteringsgrupp 4:

Du som är:

 • Mellan 50–64 år

Prioriteringsgrupp 5:

Du som är:

 • Mellan 18–49 år

Information om dos 3

Det vaccinet kommer du att få:

 • Du som är född 1991 eller tidigare kommer att vaccineras med Comirnaty Pfizer.
 • Du som är född 1991 eller tidigare kan få antingen Spikevax Moderna eller Comirnaty Pfizer.

Så lång tid ska det ha gått mellan doserna:

 • Är du 65 år eller äldre ska det ha gått 5 månader mellan dos 2 och dos 3.
 • Är du mellan 18-65 år gammal kan du ta dos 3 efter 6 månader.

Så bokar du tid

Alla Sveriges regioner arbetar just nu för att vaccinera befolkningen med en tredje dos mot covid-19. Varje region bestämmer själv när vaccineringen ska komma igång och var vaccinationsmottagningarna ska vara. Läs mer om hur du bokar en tid i Stockholm.

Håll dig uppdaterad genom vår hemsida och 1177.se för information om när och hur du bokar tid för din tredje dos.

Doktor24 does not perform vaccinations against covid-19 at Apoteket pharmacies. For more information in english, regarding covid-19, please visit 1177.se.

Biverkningar vid covid-vaccination

Rolf Gustafson, docent i infektionssjukdomar och specialist i klinisk immunologi på Doktor24 reder ut ett par frågor om den tredje dosen.

Varför avtar effekten av de tidigare doserna?
När vi vaccinerar oss triggas vår immunförsvar igång och bildar antikroppar och aktiverar T-celler som kan stå emot viruset. Med tiden avtar antikropparnas styrka och vi behöver därför fylla på men en ny dos för att igen aktivera och sätta fart på immunförsvaret. Det resulterar i ännu högre antikroppsnivåer och bättre aktiverade T-celler än efter den andra vaccindosen.

Varför är det viktigt att ta den tredje dosen?
Påfyllnadsdosen, den tredje dosen, gör att du bildar väldigt mycket mer antikroppar och aktiverade T-celler mot viruset. Det bidrar till att ytterligare stärka ditt skydd mot att bli allvarligt sjuk i covid-19. Trots att vaccinet inte skyddar dig mot att smittas av den nya varianten omnikron så bidrar vaccinet till att du slipper insjukna eller får lindrigare symptom. Med lindrigare symptom utsöndrar du också mindre virus från luftvägarna vilket gör att du även blir mindre smittsam. Sammanfattningsvis gör den tredje dosen att du inte blir lika sjuk om du smittas av covid-19 samt att du bidrar till att minska smittspridningen i samhället.

VACCINE_FORWARD_logo

Ingen är säker förrän alla är säkra

Mer än 2 miljarder människor bor i länder som inte har råd att vaccinera sin befolkning mot covid-19 – inte ens de som jobbar inom hälso- och sjukvård.

För att världen ska komma på fötter igen behöver alla hjälpas åt. Nu kan du bidra till inköp och distribution av covid-vaccin till 92 av världens fattigaste länder.

Populär läsning om covid-19

Håll dig uppdaterad

Genom att fylla i formuläret nedan anmäler du intresse för att få information och erbjudanden om vård och vaccin. Notera att du anmäler dig till Doktor24:s nyhetsbrev genom att lämna dina kontaktuppgifter.

Födelsedag:

Läs mer om hur vi skyddar och respekterar din integritet. Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftspolicy.

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen