Hoppa till innehållet

Doktor24 och SAS erbjuder covid-19-testning för reseintyg

Uppdatering: I detta pressmeddelande informerar vi om PCR-test samt ett samarbete med SAS om antigentest, vilket inte längre är pågående.

För att förenkla för resenärer som behöver ett reseintyg erbjuder nu Doktor24 i samarbete med SAS möjligheten att göra PCR-test som diagnostiserar en pågående infektion av covid-19.

På grund av den pågående pandemin kräver allt fler länder dokumentation i form av ett friskhets- eller reseintyg som baseras på ett PCR-test för covid-19. SAS vill underlätta för alla de resenärer som behöver reseintyg. Genom ett samarbete med Doktor24 erbjuds nu SAS-resenärer möjligheten att testa sig och få ett reseintyg till ett reducerat pris hos Doktor24.

Testerna kan antingen genomföras i hemmet med hjälp av digital guidning med vårdpersonal eller genom ett besök på en av Doktor24:s Mottagningar hos Apoteket. PCR-testerna som genomförs av Doktor24 uppfyller Folkhälsomyndighetens krav och testresultaten med certifikat som Doktor24 ansvarar för skickas digitalt till resenärerna inom 48 timmar.

Erbjudandet gäller med start den 23 november i Stockholm och i början av december i Göteborg och Malmö, för att sedan successivt utökas till fler orter runtom i landet.

Uppdatering av innehåll: Doktor24 erbjuder inte längre PCR-test. Vi rekommenderar att du vänder dig till 1177.se (hemsidan) för mer information.

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen