Hoppa till innehållet

Östrogenbrist

Det finns flera läkemedelsbehandlingar för östrogenbrist som hjälper till att lindra symtomen. Hos Doktor24 kan du enkelt förnya dina recept på läkemedel vid östrogenbrist samt få hjälp att hitta behandlingsalternativ.

Tyvärr är det inte helt ovanligt att det råder brist på östrogentabletter och andra läkemedel för östrogenbrist. Våra läkare kan hjälpa dig att hitta nya effektiva alternativ om ditt läkemedel är svårt att få tag på.

Vid klimakteriet minskar produktionen av östrogen naturligt, vilket kan leda till symtom på östrogenbrist. En stor andel av kvinnor i klimakteriet upplever besvär som orsakas av att östrogennivåerna i kroppen går ner.

Östrogenbrist är ett tillstånd där kroppen producerar för lite östrogen. Östrogen är ett kvinnligt könshormon som spelar en viktig roll i reproduktionsfunktioner och reglerar menstruationscykeln.

Symtomen på östrogenbrist kan variera från person till person, men vanliga symtom inkluderar:

  • Värmevallningar och nattsvettningar
  • Minskad sexlust
  • Torrhet i slidan
  • Sömnproblem
  • Humörsvängningar och irritabilitet
  • Koncentrationssvårigheter
  • Ökad risk för benskörhet

Det är viktigt att notera att symtomen på östrogenbrist kan vara liknande symtomen på andra hälsoproblem, så det är viktigt att söka medicinsk rådgivning för rätt diagnos innan behandling sätts in.

Doktor24’s läkare kan förnya dina recept på läkemedel mot östrogenbrist om du fått detta utskrivet tidigare. Vi hjälper även till med rådgivning vid byte av läkemedel och förskriver nya alternativ på läkemedel vid östrogenbrist om det råder brist på ditt nuvarande läkemedel, dock ej plåster.

Sök vård

Tecknad illustration av en psykolog

Rådgivning & behandling

Sök vård

Väntetid mellan 10-15 minuter

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen