Hoppa till innehållet

Influensa

Influensa orsakas av influensavirus. Viruset sprids som mest mellan december och mars. Vanliga symtom på influensa är är hög feber, hosta, huvudvärk och ont i kroppen. Oftast tar det mellan en och två veckor att bli frisk från en influensa.

Så kan Doktor24 hjälpa dig
I ett digitalt besök kan våra läkare bedöma dina symtom och göra en bedömning. Du kan få rådgivning och i vissa fall receptbelagd hostmedicin.

På alla våra vaccinationsmottagningar kan du vaccinera dig mot influensa.

I vinter kan du vaccinera dig mot influensa hos oss på utvalda apotek runt om i landet. Läs mer här. 

Våra digitala läkare kan bedöma dina symtom och sjukhistoria och många gånger göra en bedömning om du har drabbats av influensa eller annat virus. Du kan då få råd och information och i vissa fall receptbelagd hostmedicin. I de fall vi bedömer att du är i behov av fysisk vård så kommer vi hänvisa dig till rätt vårdinstans.

På Doktor24:s mottagningar på Apoteket kan du även vaccinera dig mot influensa under vaccinationsperioden varje år. Vaccinationsperioden löper vanligtvis mellan november till februari.

Vaccination mot influensa

Granskad av: Henric Merkel, Specialistläkare, Doktor24.

Grafisk illustration av läkare och sjuksköterksa med stetoskop

Bedömning, rådgivning & behandling

Träffa läkare

Väntetid mellan 10-15 minuter

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen