Hoppa till innehållet
Nyhet

Diabeteskoll

Är du orolig för att utveckla diabetes? Genom att se över dina blodsockervärden och riskfaktorer kan du få stöd i att hantera din hälsa och se till att få vård i rätt tid om behov finns.

Kontrollera ditt blodsocker hos Doktor24 på utvalda apotek runt om i landet.

Avgift 350 kr, Åldersgräns för att använda tjänsten är 18 år.

Så fungerar det

Åldersgräns för att använda tjänsten är 18 år. Innan provtagningen ska du ha fastat i minst 10 timmar.

1. Provtagning

Provtagning sker på apotekets hälsorum. Boka en tid eller kom på drop-in på utvalda apotek

2. Provsvar

Du får provsvaren direkt under besöket och digitalt i Doktor24s app.

3. Uppföljning

Vid behov finns möjlighet att boka läkarbesök för uppföljning och rådgivning.

Ta kontrollen – få koll på dina värden

Förstadiet till diabetes typ 2 kallas prediabetes och ger ofta inga symtom men går att upptäcka genom ett förhöjt blodsocker. I Sverige beräknas över en miljon människor löpa en ökad risk för att utveckla diabetes typ 2. Risken för att utveckla diabetes typ 2 ökar med åldern, av ärflighet, en icke sund livsstil och övervikt.

Här kan du boka Diabeteskoll

Frågor & svar

Hur fungerar det?

Du bokar en tid hos Doktor24 på ett utvalt apotek eller kommer förbi under våra drop-in tider. Besöket tar ca 15 minuter. Under besöker ser vårdpersonalen över ditt  BMI och genom ett stick i fingret görs ett blodprov som ger en analys av flera värden för att mäta ditt blodsocker. Redan under besöker får du ta del av provsvaren. Provsvaren delas även med dig i Doktor24:s app.

Kan jag komma på drop-in?

Det går bra att komma på drop-in på de apotek som erbjuder undersökningen. Drop-in genomförs i mån av tid. Var nog med att kontrollera våra öppettider för det valda apoteket.

Behöver jag fasta inför besöket?

Ja, inför besöket behöver du fasta 10 timmar innan för att resultaten ska vara tillförlitliga och slippa tas om. Vatten och kaffe/te utan mjölk eller socker går bra att dricka även under fasteperioden.

Vad händer efter undersökningen?

Efter undersökningen får du ta del av provsvaren och utifrån resultatet kan du bli erbjuden att träffa en läkare för vidare konsultation och rådgivning.

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen