Hoppa till innehållet

Coronatester för företag

 

Vi erbjuder en smidig helhetslösning för tester av det nya coronaviruset (SARS-CoV-2) på arbetsplatser – från logistik till analys och uppföljning. Testerna kan användas för att upptäcka både pågående infektion (PCR-test) och genomgången infektion (antikroppstest). Vi storskalig testning till offentliga regioner, kommuner och vissa privata arbetsgivare.

Testningen genomförs i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vi uppdaterar våra riktlinjer löpande. Fyll i kontaktformuläret för mer information om hur vi kan hjälpa din arbetsplats.

Därför ska du testa personal

 

Eftersom vi i dagsläget inte vet vem som är smittad av det nya coronaviruset är Folkhälsomyndighetens riktlinjer att all personal som har förkylningssymptom ska stanna hemma tills de varit helt friska i minst 2 dagar. Genom att regelbundet testa om dina medarbetare har antikroppar mot viruset eller en pågående infektion kan ni upprätthålla en högre kapacitet och snabbare få tillbaka medarbetare efter sjukdom.

Så fungerar det

Vi erbjuder nu en effektiv helhetslösning för både PCR (pågående infektion) och antikroppstester på arbetsplatser. Via vår digitala plattform och våra mobila sjuksköterskor får ni hjälp med allt från testning av medarbetare, till medicinsk rådgivning från våra läkare och slutligen analys och åtgärdsplan för arbetsgivaren.

Testning av personal

Steg 1. Fullskalig testning

För att ta reda på vilka som redan har haft eller har en pågående infektion testas medarbetarna för antikroppar respektive PCR beroende på arbetsplats.

Läs mer
Segmentering av grupper

Steg 2. Segmentering av personal

Medarbetarna delas in i 3 grupper beroende på provsvaren: de som har antikroppar, de som har en pågående infektion och de som varken har eller har haft en infektion.

Läs mer
Åtgärder baserat på resultat

Steg 3. Uppföljning och åtgärder

Baserat på testresultaten får arbetsgivaren och medarbetarna en plan för åtgärder och riktlinjer.

Läs mer

Vem kan testa sig?

I dagsläget erbjuder vi tester till offentliga regioner, kommuner och privata företag.

Läs mer om

Kontakta oss

Om du är intresserad av att veta mer och komma igång med testning på din arbetsplats kan du fylla i kontaktformuläret nedan.

Fyll i kontaktformulär

Kontaktformulär

Fyll i kontaktformuläret så hör vi av oss så snart som möjligt

Metoder för att testa corona
(SARS-CoV-2)

Just nu pågår arbetet med att provta och testa personer för Covid-19 för att motverka virusets spridning i världen. Idag finns flera metoder i Sverige för att upptäcka en pågående infektion (PCR) och antikroppstest efter avklarad infektion.

PCR-test – pågående infektion

Den här metoden används för att diagnostisera om en person har en pågående infektion av Covid-19 genom att söka efter arvsmassa från viruset.

Hur går det till?
Testet görs vanligtvis med en provtagningspinne från den bakre delen av näsan eller svalget.

Samhällsviktig verksamhet – prioriterad för testning av pågående infektion

Samhällsviktig verksamhet kan kortfattat beskrivas som verksamheter som kan orsaka samhällsstörningar vid störningar i eller bortfall av verksamheten. Det kan även vara verksamheter som behövs för att hantera en pågående samhällsstörning.

Hos Myndigheten för samhällsskydd, MSB, och beredskap kan du läsa mer om vad samhällsviktiga verksamheter innebär.

Antikroppstest – efter avklarad infektion

Serologiska tester mäter förekomsten av antikroppar som bildats till följd av Covid-19. Dessa tester finns både som laboratoriebaserade plattformstester och som patientnära tester (där analys utförs av hälso- och sjukvårdspersonal nära eller bredvid patienten).

Med antikroppstester kan man avgöra om en person har varit smittad av viruset. Eftersom antikroppar bildas efter en infektion bör ett antikroppstest inte göras tidigare än två veckor efter att man varit symptomfri.

Hur går det till? 

Antikroppstestet tas via ett blodprov som ger svar efter redan 10 minuter. Svaret analyseras för att se mängden antikroppar som hittats. Tillsammans med provsvaret får du kommentarer och rekommendationer kring uppföljning.

Vård, råd och vaccination – öppet livet runt

 

Doktor24 startade som en digital vårdgivare men finns numera även fysiskt på flera platser i Sverige. Tillsammans med Apoteket AB erbjuder vi smidig vaccination och snart fler hälsotjänster på 60 apotek från norr till söder. Via appen kan patienter enkelt söka vård och få hjälp av sjuksköterskor, läkare och psykologer.

Vi finns där för alla besvär som hör livet till. Dygnet runt, livet runt.

Hämta hem appen

Med vår app i mobilen är det ännu enklare att söka vård och hålla koll på dina ärenden dygnet runt, livet runt. Hämta hem den från Appstore eller Google Play.

Öppna appen