Hoppa till innehållet

Antikroppstester för företag

 

Nu kan ni som företag få hjälp med antikroppstest via Doktor24. Testet visar om en person har antikroppar efter genomgången infektion av covid-19.

Fyll i kontaktformuläret nedan för mer information om hur vi kan hjälpa just din arbetsplats.

Därför ska du testa personal

 

Folkhälsomyndighetens riktlinjer är att all personal som har förkylningssymptom ska stanna hemma tills de varit helt friska i minst 2 dagar. Genom att regelbundet testa om personalen har antikroppar mot viruset kan ni upprätthålla en högre kapacitet och snabbare få tillbaka medarbetare efter sjukdom.

Så fungerar det

Vi erbjuder en effektiv lösning för provtagning av arbetsplatser. Via vår digitala plattform och fysiska hälsorum på Apoteket får ni hjälp med allt från testning av personal, till medicinsk rådgivning från våra läkare och slutligen analys till arbetsgivaren.

Doktor24 Mottagning

1. Drop-in eller på arbetsplatsen

Personalen testar sig via drop-in hos Doktor på ett lokalt Apotek. Vid fler än 250 anställda kan provtagningen utföras på arbetsplatsen.

Enkel provtagning för covid-19

Steg 2. Testa personalen

Antikroppstestet utförs via ett enkelt stick i fingret, så kallad kapillär provtagning, av någon av våra erfarna sköterskor.

Svar inom några dygn

Steg 3. Uppföljning och analys

Den anställda får en provresultatet direkt på plats efter 10 minuter. Arbetsgivaren får därefter en övergripande analys av arbetsplatsens resultat.

Vem kan testa sig?

I dagsläget erbjuder vi tester till privata företag, privatpersoner, offentliga regioner och kommuner.

Läs mer om

Kontakta oss

Om du är intresserad av att veta mer och komma igång med testning på din arbetsplats kan du fylla i kontaktformuläret nedan.

Fyll i kontaktformulär

Kontaktformulär

Fyll i kontaktformuläret så hör vi av oss så snart som möjligt

Metoder för att testa corona
(SARS-CoV-2)

Just nu pågår arbetet med att provta och testa personer för Covid-19 för att motverka virusets spridning i världen. Idag finns flera metoder i Sverige för att upptäcka antikroppar efter avklarad infektion.

Antikroppstest 

Serologiska tester mäter förekomsten av antikroppar som bildats till följd av Covid-19. Dessa tester finns både som laboratoriebaserade plattformstester och som patientnära tester (där analys utförs av hälso- och sjukvårdspersonal nära eller bredvid patienten).

Med antikroppstester kan man avgöra om en person har varit smittad av viruset. Eftersom antikroppar bildas efter en infektion bör ett antikroppstest inte göras tidigare än två veckor efter att man varit symptomfri.

Hur går det till? 

Antikroppstestet tas via ett blodprov som ger svar efter redan inom några minuter. Svaret analyseras för att se mängden antikroppar som hittats. Tillsammans med provsvaret får du kommentarer och rekommendationer kring uppföljning.

Vård, råd och vaccination – öppet livet runt

 

Doktor24 startade som en digital vårdgivare men finns numera även fysiskt på flera platser i Sverige. Tillsammans med Apoteket AB erbjuder vi smidig vaccination och snart fler hälsotjänster på 60 apotek från norr till söder. Via appen kan patienter enkelt söka vård och få hjälp av sjuksköterskor, läkare och psykologer.

Vi finns där för alla besvär som hör livet till. Dygnet runt, livet runt.

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen