Så funkar det att söka vård hos Doktor24

Du kan träffa läkare eller psykologer online, få kostnadsfria egenvårdsråd av en sjuksköterska eller bli guidad till en vårdcentral om det behövs.

1. Starta chatten
Ange ditt besvär och svara på frågor om hur du mår. Svaren är viktiga för att vi ska kunna bedöma om du kan få hjälp direkt online eller om du behöver annan vård.

2. Logga in
Läkarbesök och psykologbesök online kostar 0 kr. Om dina symptom tyder på något allvarligt guidar vi dig kostnadsfritt till en vårdcentral eller akutmottagning.

3. Få hjälp
Träffa våra erfarna läkare och psykologer online. Få hjälp med bedömning, behandling, receptförnyelse, intyg och mycket mer.

Så funkar ett läkarbesök

Hos Doktor24 kan du chatta med läkare dygnet runt. Varje besök börjar som chatt och övergår sedan till ett videosamtal om läkaren behöver se dig för att göra en bedömning. När du fått svar på dina frågor, fått eventuellt recept eller intyg och känner dig nöjd avslutas samtalet.

Vanliga frågor och svar

Läs mer om hur psykologbesök går till

Öppettider online

Du kan träffa våra läkare online dygnet runt alla dagar i veckan eller boka tid hos en psykolog vardagar och helger 8-17. Besöket kostar 0 kr för vuxna och barn.

Vårdcentraler

Om vi inte kan hjälpa dig online kan du enkelt boka tid på en vårdcentral eller närakut direkt i appen. Just nu i Stockholmsregionen, Göteborg, Malmö, Uppsala, Norrköping, Norrtälje, Södertälje, Kristinehamn, Grums, Växjö, Visby, Götene, Mariestad, Kristinehamn, Örebro, Trollhättan och Bollnäs.

Recept och remiss

Våra läkare kan vid behov skriva recept, sjukintyg och remiss. Om provtagning krävs guidar vi dig till någon av våra vårdpartners och laboratorier.

Det är jobbigt att vara sjuk. Att få vård ska vara enkelt.

Ett helt vanligt läkarbesök i mobilen eller datorn.

Doktor24 hjälper dig

Med Doktor24 är det enkelt att träffa läkare, psykologer och sjuksköterskor. Vi ger dig medicinska bedömningar, råd och vård dygnet runt alla dagar i veckan. Om du har besvär som inte lämpar sig för ett läkarbesök online kan en av våra sjuksköterskor ge råd för hur du själv kan behandla åkomman eller guidar dig till rätt mottagning. Du är alltid välkommen till oss på Doktor24, när och där du behöver vård. Smidigt och tillgängligt som det ska vara.