Hoppa till innehållet

Tiohundra och Doktor24 i pilotsamarbete kring digital integrerad vård

Tiohundra och Doktor24 i nytt pilotsamarbete

Doktor24 och primärvården i Tiohundra vill öka tillgängligheten och erbjuder nu en ny digital kanal in i vården via både mobilen och datorn i ett nytt pilotprojekt. Via Tiohundras hemsida kommer patienter att kunna söka vård och träffa läkare online dygnet runt. Patienter kommer även att kunna boka tid för fysiskt besök vid behov.

Norrtälje tidning rapporterar om nyheten – läs artikeln på norrteljetidning.se

–Vi vill vara en partner till den fysiska vården och tror att digital vård bäst når sin fulla potential när den samverkar nära den fysiska vården, och vi är väldigt glada att kunna inleda ett samarbete med Tiohundra, säger Daniel Kernell, medgrundare på Doktor24.

Erfarna läkare
Den nya tjänsten för digital vård och läkarbesök i mobil och dator erbjuds i samarbete med Doktor24. Tjänsten bemannas av erfarna läkare som dygnet runt kan bokas för digitala besök via chatt eller video. Inledningsvis är det möjligt för patienter vid tre av Tiohundras vårdcentraler att testa den nya tjänsten, som nås via Tiohundras webbsida tiohundra.se.

– Vården måste bli mer tillgänglig och anpassad efter våra patienters behov. Vi behöver erbjuda fler alternativ än vårdcentralens telefonkö och läkartider under kontorstid på vardagar. Med vård online dygnet runt tar vi ett stort steg på vägen mot att nå vår vision – hälsa, vård och omsorg där du är, säger vårdbolaget Tiohundras VD Peter Graf.

Det digitala besöket inleds med att patienten kort får redogöra för sina besvär och svara på automatiserade frågor som tjänsten ställer för att kunna rekommendera en lämplig vårdform, som till exempel egenvård, digitalt läkarbesök eller ett fysiskt besök på vårdcentralen.

Komplement till fysiska besök
Vid ett digitalt läkarbesök ställer läkaren diagnos och väljer lämplig behandling, precis som vid ett fysiskt läkarbesök. Vid behov kan läkaren också beställa prover eller remittera patienten vidare. Anteckningarna från det digitala vårdbesöket förs in i patientens vanliga journal och är tillgängliga vid framtida läkarbesök, fysiska eller digitala.

– Genom samarbetet kan vi även hjälpa till att avlasta Tiohundras vårdcentraler genom att hantera lättakuta ärenden digitalt istället för att de ska behöva gå till vårdcentralen för ett fysiskt besök. Det hjälper både till att minska smittspridningen och att reducera transporttiden för patienter med långa avstånd till den fysiska vården.

Fakta om vård online i Tiohundra
Satsningen på vård online startar i december 2017 som ett sex månader långt pilotprojekt vid vårdcentralerna Norrtälje södra, Hallstavik och Bergshamra. Om piloten faller väl ut är ambitionen att införa digitala vårdbesök som ett permanent komplement till fysiska besök vid samtliga vårdcentraler i Tiohundra.
Doktor24:s avgift för ett digitalt läkarbesök är 250 kronor. För barn i åldrarna 2-17 är besöket gratis. Tjänsten kan för närvarande inte användas för barn under två år. Patientavgiften ingår inte i högkostnadsskyddet, men frikort gäller. Vid bokning av fysiskt besök gäller ordinarie patientavgift, som betalas hos vårdcentralen.

För mer information kontakta:

Sara Dannborg

Direkt: +46 (0) 73 982 58 42

E-post: sara.dannborg@doktor24.se

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen