Hoppa till innehållet

Fållan och Doktor24 bygger massvaccinationscenter

Fotograf: Oscar Seyy

Efter månader av verksamhetsstopp i väntan på minskad smitta och lättnader för publikrestriktioner ställer nu klubb- och konsertarenan Fållan i Slakthusområdet, Stockholm, om för att bli ett tillfälligt massvaccinationscentrum. Vaccinationerna kommer att utföras av vårdgivaren Doktor24, som är en av aktörerna som ska bistå när det är dags att vaccinera allmänheten mot covid-19 i Region Stockholm. 

– Vi är oerhört tacksamma över att få möjlighet att vara delaktiga i att etablera ett av landets största vaccinationscentraler tillsammans med Doktor24. Efter närmare ett år av dvala och ekonomisk misär är detta ett steg i rätt riktning. Det gör att våra lokaler, kompetenser och resurser kommer till användning och gör samhällsnytta. Samtidigt som det ger tro och hopp om att i närtid rikta strålkastarljuset mot scenen igen, säger Martin Lagerberg, VD på Fållan.

Fållans verksamhet har, likt många andra i branschen, drabbats hårt av pandemin. I vanliga fall huserar Fållan en unik konsert- och kulturarena med brett innehåll och rum för 2450 samtida besökare. Men efter närmare ett år av tomma publikläktare och inställda evenemang får äntligen lokalerna se besökare igen – om än i lite annorlunda format än det var tänkt.

I Sverige beslutar regionerna hur och i vilken takt vaccineringen mot covid-19 ska genomföras. Doktor24 bistår flera regioner med vaccinationer och vaccinerar i enlighet med respektive regions plan. På Fållan sätter nu anpassningarna av konsert- och klubblokalen igång så att det tillfälliga vaccinationscentrumet ska stå redo när Region Stockholm ger klartecken. När den breda vaccinationen av allmänheten drar igång beräknar Doktor24 att kunna vaccinera upp till 15 000 personer i veckan på Fållan.

–Vaccinationerna räddar liv och inger hopp om en mer normal vardag och jag är glad att vi nu, tillsammans med Fållan, kan erbjuda en trygg och säker vaccination av många personer så fort vi får klartecken. Doktor24 har stor kapacitet och det är vår förhoppning att vi kan samarbeta med liknande större lokaler under flera skeden i vaccinationsfaserna, säger Christoffer Berg, ansvarig för vaccinationsverksamheten på Doktor24.

Folkhälsomyndigheten har tagit fram nationella prioriteringar för i vilken ordning vaccineringen ska göras. Principen är att de med störst behov ska vaccineras först och äldre, personer med underliggande sjukdomar och vård- och omsorgspersonal ska prioriteras. Tillgången till vaccin avgör hur snabbt det går att erbjuda vaccination mot covid-19 till fler grupper.

 

 

Vaccination

Sveriges största vaccinatör

Hos Doktor24 kan du redan idag vaccinera dig mot bland annat TBE, vattkoppor, pneumokocker, bältros och fylla på ditt grundskydd. Vi finns på över 50 orter i hela landet där vi tillsammans med Apoteket kan kalla oss för Sveriges största vaccinatör.

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen