Hoppa till innehållet

Nya Kristinehamns Posten: Antikroppstester har startat: ”Roligt att hjälpa till”

Ur Nya Kristinehamns Posten 2020-06-17

”På tisdagen började Apoteket Bojorten med antikroppstester för att se om man haft covid-19. Redan första dagen var tiderna fullbokade. – Jag var lite förvånad, för vi har inte gjort någon reklam för det, säger Maria Moberg, apoteks-chef.

Vem som helst kan göra testet, men man måste boka via datorn, eller telefonen och ha ett bank-id. Betalningen görs efter bokningen. Varför det går till så är för att testets resultat senare kommer upp i appen och måste vara knutet  till  dig  för säkerhetens skull. Själva testet görs genom ett stick i fingret, bloddroppar som sen droppas på en testbricka.

– Efter en till två minuter kommer en kontrollinje upp som visar att testet funkar. Sen tar det tio till femton minuter innan själva resultatet kommer. Sen skickas bilder på  resultatet  samt  svaren på de frågor du svarat på in till appen så får du svar där, säger Tobias Perdahl, specialistläkare och medicinsk chef på Doktor24.”

Läs hela artikeln:

Hämta hem appen

Med vår app i mobilen är det ännu enklare att söka vård och hålla koll på dina ärenden dygnet runt, livet runt. Hämta hem den från Appstore eller Google Play.

Öppna appen