Hoppa till innehållet

Samarbete mellan Unicare och Doktor24

Vårdkedjan Unicare, som driver 10 vårdcentraler i Sverige, inledde i maj 2018 ett samarbete med den digitala vårdgivaren Doktor24. Genom samarbetet har Unicare kunnat upprätta en digital vårdcentral, Doktor Online, vilket innebär att patienterna kan få hjälp med råd och digital vård dygnet runt samtidigt som Unicares vårdcentraler avlastas. I dag har Unicares vårdcentraler i Götene, Skövde, Mariestad, Visby och Växjö påbörjat sin digitalisering, inom kort ansluter resterande vårdcentraler.

Samarbetet mellan Unicare och Doktor24 har fallit mycket väl ut. Sedan starten i maj har redan 1000 stycken av Unicares patienter fått hjälp via Unicares digitala vårdcentral Doktor Online. Med hjälp av Doktor24:s plattform kan Unicares patienter dygnet runt komma i kontakt med vården via Doktor Online och få anpassade egenvårdsråd eller boka tid för läkarbesök både online och på vårdcentralen. Samtidigt frigörs tid och resurser på vårdcentralerna.

Snabbare återkoppling och kortare väntetid

– Vi har fått otroligt bra respons från patienterna. De är nöjda med att de sparar tid och kan nå oss enkelt genom att få hjälp digitalt. Många upplever också att de får snabbare återkoppling och kortare väntetid, säger Anders Olofsson, VD på Unicare.

Den digitala vårdguiden i Doktor Online bedömer genom en AI-driven chatt patientens vårdbehov. Patienten vägleds därefter till rätt vård och vårdnivå: anpassade egenvårdsråd, digital vård hos sjuksköterska/läkare eller akuten/112 vid behov. Patienten kan kommunicera med sjuksköterskan eller läkaren via chatt eller video samt ta emot säkra meddelanden, exempelvis provsvar. Patienten kan också vid behov av fysiskt möte på vårdcentralen själv boka tid via plattformen.

– Vi är glada för möjligheten att jobba med Unicare för att skapa digital integrerad vård. Genom vårt samarbete har vi möjlighet att erbjuda hög tillgänglighet på ett kostnadseffektivt sätt för våra samarbetspartners, säger Daniel Kernell, ansvarig för affärsutveckling och partnerskap på Doktor24.

Om Doktor 24:

Doktor24 är en digital vårdgivare som genom att integrera digital och fysisk vård skapar en hållbar vård med patienten i fokus. Doktor24:s digitala vårdguide ger anpassade råd samt vägleder till ett digitalt eller fysiskt läkarbesök utifrån patientens behov. Rätt vård på rätt nivå sparar också tid och resurser – för patienten, vården och samhället.

Om Unicare:

Unicare är idag en av de största privata hälsoaktörerna i Norge. Unicare Sverige AB driver 10 vårdenheter i södra och mellersta Sverige som omfattar allmänspecialistmottagning, distriktssköterskemottagning, diabetes- och astma-/kolmottagning, mottagning för psykisk ohälsa, barnavårdscentral, mödravårdscentral och rehabilitering. Verksamheten omfattar för närvarande cirka 77 000 listade patienter och 250 anställda.

För mer information kontakta:

Sara Dannborg

Direkt: +46 (0) 73 982 58 42

E-post: sara.dannborg@doktor24.se

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen