Hoppa till innehållet

Konsertlokalen Fållan och Doktor24 öppnar vaccinationscenter

Fotograf: Hilda Arneback

På fredag öppnar en vaccinationsmottagning med hög kapacitet i södra Stockholm. Bakom satsningen står vårdgivaren Doktor24 och kulturarenan Fållan. Vaccinationerna mot covid-19 är i fas 2 och personer födda 1951 och tidigare kan nu boka tid för vaccination på Fållan. Tidsbokningen sker via appen Alltid Öppet och information om vaccinationerna finns på 1177.

Doktor24 kommer på uppdrag av Region Stockholm att vaccinera mot covid-19.

– Vaccinationerna räddar liv och inger hopp om en mer normal vardag och jag är glad att vi nu kan starta upp ett tryggt och lättillgängligt vaccinationscenter i Stockholm, säger Christoffer Berg, affärschef Covid-vaccination på Doktor24.

 

Kapacitet för 15 000 vaccinationer i veckan 

– Vi har bistått flera regioner med vaccinationer i tidigare faser och har rutinerad personal och erfarenhet av stora flöden, vi ser verkligen fram emot att nu hjälpa även stockholmarna att få sitt vaccin, fortsätter Christoffer Berg.

Fållan och Doktor24 har tillsammans anpassat konsert- och klubblokalen till ett tillfälligt vaccinationscentrum. När den breda vaccinationen av allmänheten startar kommer upp till 15 000 personer i veckan att kunna vaccineras på Fållan

– Vi är oerhört tacksamma över att få möjlighet att vara delaktiga i att etablera ett av landets största vaccinationscentraler tillsammans med Doktor24. Efter mer än ett år av dvala och ekonomisk misär är detta ett steg i rätt riktning. Det gör att våra lokaler, kompetenser och resurser kommer till användning och gör samhällsnytta. Samtidigt som det ger tro och hopp om att i närtid rikta strålkastarljuset mot scenen igen, säger Martin Lagerberg, VD på Fållan.

Region Stockholm följer Folkhälsomyndighetens prioriteringsordning för vaccination mot covid-19 och vaccinerar just nu i fas 2 med fokus på personer som är födda 1951 och tidigare.

 

Tips inför vaccinationen

  • För att undvika trängsel – tänk på att helst komma ensam till vaccineringen och var gärna på plats ungefär fem eller tio minuter innan.
  • Om möjligt – ha gärna kortärmat. Då går vaccineringen snabbare.

 

Information om vaccinationer i fas 2

  • Du som är född 1951 eller tidigare kan välja att boka tid på en vaccinationsmottagning som vaccinerar mot covid-19 på uppdrag av Region Stockholm, eller på vårdcentralen där du är listad. För att boka tid på vårdcentralen behöver du invänta ett brev med vaccinationserbjudande.
  • Boka tid för vaccination på vaccinationsmottagning med appen Alltid Öppet och Bank-id eller Freja e-id plus. Instruktioner för tidsbokning finns på 1177.se. Antalet tider uppdateras löpande i appen Alltid Öppet och kapaciteten är hög.
  • De som inte kan boka digitalt kan ringa vårdcentralen för att få hjälp med att boka en tid på vårdcentralen.
  • Det kommer inte att finnas drop-in mottagningar för vaccineringen, utan du måste följa instruktioner kring tidsbokningen.
  • Många kommer att vilja boka tid samtidigt. Om det är svårt komma fram till vårdcentralen eller att boka i appen, vänta någon timme innan du försöker igen.
  • Vaccinationen är kostnadsfri. Lämna inte ut ditt BankID eller ditt kontonummer om någon ber om det.
  • Aktuell information om vaccinationerna finns på 1177.se (öppnas i nytt fönster).

 

 

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen