Hoppa till innehållet

Så kan den digitala vården nyttjas optimalt

”Lösningen finns och stavas samarbete.”

Doktor24:s Sverigechef Daniel Kernell i ett debattinlägg i Dagens Samhälle:

”Att stänga ned dagens digitala vårdtjänster utan att ha ett svar på hur tillgänglighet och effektivitet ska säkras kommer inte att fungera. En tillbakagång till oflexibla öppettider, telefonköer och veckolånga väntetider kommer inte att accepteras av invånarna, och samhällets behov av en resurseffektiv vård kräver snarare en acceleration av teknik och arbetssätt som drar större nytta av digitaliseringens potential. Vi ser till exempel hur kronikervården nu tar ett digitalt utvecklingssprång: patienten kan själv övervaka och hantera sin sjukdom och interagera med vården på det sätt och i det intervall som passar individen. De möjligheterna måste tas tillvara.

Men hur når vi dit? Hur kan vi frigöra potentialen som uppstår när vi i stället för att arbeta i silos integrerar alla vårdmoment runt en patient, både digitala och fysiska, smidigt och sömlöst?

Lösningen finns och stavas samarbete. Doktor24 har sedan start samarbetat med den fysiska vården, och tiden är nu mogen för nästa steg.

Vår partnerskapsmodell innebär att vi, som ett nationellt vårdbolag med en avancerad och beprövad teknisk plattform, högt utvecklad digital kompetens och, inte minst, en pool av digitalt erfaren vårdpersonal slår våra påsar ihop med fysiska vårdgivare. Tillsammans skapar vi ett nätverk med kostnadseffektiv vård på fler nivåer än de traditionella.”

Läs hela debattartikeln.

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen