Hoppa till innehållet

Doktor24 värvar nestor inom sjukvårdsrådgivning

Doktor24 värvar nestor inom sjukvårdsrådgivning som forsknings- och medicinsk rådgivare

Hälsoteknikbolaget Platform24, ett systerföretag till Doktor24, har engagerat professor Bertil Marklund som forsknings- och medicinsk rådgivare. Platform24 utvecklar systemlösningar för vården med bland annat en egenutvecklad AI-lösning för automatiserad sjukvårdsrådgivning och vårdbehovsbedömning samt patientflödesmotor.

Bertil Marklund är specialistläkare och professor i allmänmedicin och folkhälsa vid Göteborgs Universitet. 1980 debuterade Marklund som författare med boken Symtom Råd Åtgärd vilken lagt grunden för kvalitetssäkring av rådgivning och vårdbehovsbedömning i svensk sjukvård. Boken och de protokoll Marklund i samarbete med andra sakkunniga utvecklade används fortfarande som bas i svensk sjukvårdsrådgivning.

– Det är en stor ära för oss att Bertil valt att samarbeta med oss på Doktor24. För oss som ett  kvalitets- och kunskapsdrivet bolag är Bertils fyra decenniers erfarenhet som allmänläkare, forskare och föreläsare inom bland annat patientbemötande och sjukvårdsrådgivning en unik och värdefull tillgång. Jag ser mycket fram emot att ha honom med på vår fortsatta resa för att digitalisera och effektivisera svensk sjukvård, säger Tobias Perdahl, medicinsk chef på Doktor24/Platform24.

Det underlag Bertil Marklund tog fram på 80-talet utgör grunden för dagens 1177 Vård per telefon. Sedan dess har konceptet utvecklats, antalet symtom ökat och texterna uppdaterats kontinuerligt. Marklunds engagemang som senior rådgivare på Doktor24 är på deltid och han fortsätter sina tidigare uppdrag som ordförande i granskningsgruppen för Rådgivningsstödet och som medicinskt sakkunnig för 1177.se.

– Det ska bli roligt och spännande att få arbeta med ett bolag som utvecklar vad jag ser som framtiden inom sjukvårdsrådgivning, säger Bertil Marklund.

Platform24s system för integrerad digifysisk vårdkedja innefattar bland annat en egenutvecklad AI-baserad triagemotor, idag nordens största med runt 200 000 genomförda patientdialoger.  Bolagets lösningar har utvecklats i nära samarbete med Doktor24 – en av Sveriges ledande digifysiska vårdgivare – och systemet används därutöver av ca 70 privata och offentliga vårdenheter i fler än hälften av Sveriges regioner.

 

För mer information kontakta:

Sara Dannborg

Direkt: +46 (0) 73 982 58 42

E-post: sara.dannborg@doktor24.se

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen