Hoppa till innehållet

Doktor24 tecknar avtal med Region Skåne för antikroppstestning

Sedan den 16 juni har invånare i Region Skåne möjlighet att boka provtagning för antikroppstest, som påvisar genomgången covid-19-infektion. Region Skåne har nu slutit avtal med sex leverantörer angående utökad antikroppstestning, varav Doktor24 är en. Avtalet innebär att Doktor24 tillgängliggör provtagningsenheter och personal för provtagning samt digitalt flöde för remiss och utsvar. Regionen kan på så sätt erbjuda fler invånare antikroppstestning utan att vårdcentralerna belastas ytterligare.

Den utökade antikroppstestningen startar i mitten av augusti. Patienten beställer testet via 1177 och får en digital remiss till lämpligt provtagningsställe. Resultatet återges digitalt.

–      Vi är glada att kunna bistå regionen med en utökad antikroppstestning för covid-19 vilket ger en ökad testförmåga utan att belasta regionens reguljära vårdkapacitet. Vi hoppas att fler regioner drar nytta av våra resurser för provtagning, som även inkluderar möjlighet att utnyttja Apotekets landsomfattande butiksnätverk med hälsorum för provtagning samt distribution och utlämning av testkit, säger Daniel Kernell, Sverigechef på Doktor24.

 

Doktor24:s dotterbolag, hälsoteknikbolaget Platform24, står sedan tidigare bakom regionens digitala vårdsystem, Primärvården Skåne online, som erbjuder rådgivning, receptförnyelse och digitala besök via vårdcentralens hemsida och via 1177.se. Om patienten behöver träffa läkare eller sjuksköterska kan en tid bokas för ett fysiskt besök på patientens vårdcentral.

 

För mer information:

Daniel Kernell, Sverigechef Doktor24, tel: 070- 145 80 51

Tobias Perdahl, medicinsk chef Doktor24, tel 070- 602 45 23

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen