Doktor24 stärker erbjudandet inom psykisk hälsa

Doktor24 stärker sitt erbjudande inom psykisk hälsa och värvar Christoffer Berg till den nya tjänsten som Mental Health Manager.

Den digitala vårdgivaren Doktor24 anställer Christoffer Berg, leg. psykolog, tidigare Head of Operational Excellence på Capio Go, som ett led i att stärka och utöka bolagets tjänster inom psykisk ohälsa.

– Det är många människor som söker sig till Doktor24 för olika typer av psykisk ohälsa. De vanligaste besvären handlar om depression, ångest, stress och sömnbesvär. Christoffer kommer att leda arbetet med att ta fram nya innovativa lösningar för att vi på ett effektivt sätt ska kunna hjälpa fler människor till ett bättre psykiskt mående, säger Tobias Perdahl, verksamhetschef på Doktor24.

Tobias Perdahl, Verksamhetschef /Chief of Medical Officer på Doktor24

Christoffer Berg har mångårig erfarenhet av utveckling av hälso- och sjukvården och digitala tjänster, både från privata vårdgivare och inom den offentliga vården. Bland annat har han tagit fram lösningar för internet-KBT och på den digitala vårdgivaren Capio Go var han ansvarig för att skapa effektiva patient- och vårdgivarflöden.

– Tillgängligheten till evidensbaserad behandling av psykisk ohälsa, såsom KBT, är fortfarande dålig. Samtidigt finns en mycket stor potential i olika former av digital behandling. Min drivkraft är både att öka tillgängligheten och skapa bättre verktyg för att hjälpa de som lider av psykisk ohälsa och här på Doktor24 finns alla möjligheter att utveckla en stark första linjens psykiatri, säger Christoffer Berg.

Kontakt

Christoffer Berg
070-896 93 91
christoffer@doktor24.se

Doktor24 är en digital vårdgivare som genom att integrera digital och fysisk vård skapar en hållbar vård med patienten i fokus. Doktor24:s digitala vårdguide ger anpassade råd samt vägleder till ett digitalt eller fysiskt läkarbesök utifrån patientens behov. Rätt vård på rätt nivå sparar också tid och resurser – för patienten, vården och samhället.