Hoppa till innehållet

Ny vaccinationscentral i Hammarby Sjöstad

Doktor24, som tidigare drivit massvaccinationscentralen i konsert- och kulturarenan Fållan i Slakthusområdet i Stockholm, slår den 11 januari upp dörrarna till en ny vaccinationsmottagning. Kapaciteten på den nya vaccinationationscentalen är upp till 600 vaccinationsdoser per dag.  

I april i år välkomnade Doktor24 allmänheten att vaccinera sig mot covid-19 i den för ändamålet ombyggda konsert- och kulturarenan Fållan. När massvaccinationscentralen stängde i mitten av september hade Doktor24 genomfört över 150 000 vaccinationer.

– Vi har bistått flera regioner med vaccinationer i tidigare faser och har rutinerad personal och erfarenhet av stora omfattande vaccinationsflöden. Vi är väldigt glada över att återigen få göra en samhällsinsats och fortsätta vaccinera  Stockholmarna mot covid-19, säger Eva-Marie Vesterlund Rundgren, platsansvarig på den nya mottagningen i Hammarby Sjöstad.

 

Kapacitet för 3600 vaccinationer i veckan 

Den nya mottagningen ligger i en nedlagd ICA-butik i Hammarby Allé och har, precis som Fållan, byggts om till vaccinationsmottagning. I det nya vaccinationscentralen, som planerar att öppna den 11 januari, kommer Doktor24 ha kapacitet att ge upp till 600 doser vaccin om dagen. Vaccinationscentralen kommer att vara öppen sex dagar i veckan och man välkomnar både den åldersgrupp som är aktuell att få sin tredje vaccindos mot covid-19 men även dem som inte tagit sin första och andra dos, däribland barn och ungdomar från 12 år och uppåt.

Tidsbokningen sker via appen Alltid Öppet och information om vaccinationerna finns på 1177.

Om Doktor24

Doktor24 är digital vårdgivare som erbjuder vård genom chatt och video i din mobil eller dator. Doktor24 finns på plats med vårdpersonal i 60 hälsorum hos Apoteket AB runt om i landet där patienter kan få hjälp med ärenden såsom vaccinationer, blodtrycksmätning samt viss rådgivning och på några hälsorum ges även möjlighet till provtagning. Tillsammans med Apoteket AB är Doktor24 Sveriges största vaccinatör. Doktor24 ägs av Investor, Apoteket AB, Patricia Industries och Stena Sessan. Doktor24 ingår i samma koncern som hälsoteknikbolaget Platform24.

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen