Hoppa till innehållet

Nytt samarbete med Apoteksgruppen

Doktor 24 och Apoteksgruppen utökar sitt samarbete och lanserar möjligheten för Apoteksgruppens kunder att få hjälp med förnyelse av läkemedelsrecept. Tjänsten införs nu på Apoteksgruppens 190 apotek över hela landet.

– Vårt samarbete med Apoteksgruppen, som ofta är enda apotek på mindre orter i glesbygden, är ett viktigt steg för att ta vården närmare människor. Möjligheten att enkelt få sitt läkemedelsrecept förnyat ökar också den medicinska säkerheten, det är inte ovanligt att den som står utan livsviktiga läkemedel tvingas söka akutvård för att få hjälp vilket inte är bra för patienten eller ett effektivt utnyttjande av  våra gemensamma resurser säger Tobias Perdahl, specialistläkare och medicinsk chef på Doktor24.

Samarbetet innebär att Apoteksgruppens kunder kan komma i kontakt med Doktor24s läkare för att få sitt läkemedelsrecept förnyat direkt på plats på apoteken. En kund vars recept gått ut eller där maximalt antal uttag gjorts, kan i kassan få ett sms med länk till Doktor24. Via länken kan kunden logga in med Bank-ID för att chatta med en läkare som bedömer möjligheten att förnya receptet. Läkaren bedömer i varje enskilt fall om receptet kan förskrivas samt kontrollerar i journaler och läkemedelsförteckning att patienten tidigare fått aktuellt läkemedel förskrivet. Journalföringen görs så att alla vårdgivare kan komma åt informationen om bedömningen i NPÖ (Nationell Patientöversikt).

– Ett av Apoteksgruppens fokusområden är att förbättra följsamheten till ordinerad läkemedelsbehandling och vi strävar alltid efter att komma så nära kunden som möjligt. Vårt samarbete med Doktor24 är en viktig del i detta arbete. Vi är glada att ge våra kunder möjligheten att snabbt och smidigt få kontakt med läkare för att kunna förnya läkemedelsrecept, säger Apoteksgruppens VD Tony Johansson.

Apoteksgruppens kunder kan också komma i kontakt med Doktor24 via apoteksgruppen.se för rådgivning och behandling. Möjligheten att förnya recept hos Doktor24 har flera restriktioner och gäller inte narkotikaklassade och beroendeframkallande läkemedel. Receptförnyelse kan heller inte ske upprepade gånger utan kontakt med ordinarie förskrivande läkare.

Kundomdömen

Kontakt

Verksamhetschef Daniel Kernell tel: 070 145 80 51

För mer information kontakta:

Sara Dannborg

Direkt: +46 (0) 73 982 58 42

E-post: sara.dannborg@doktor24.se

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen