Hoppa till innehållet

Doktor24 blir direktägt av Investor genom Patricia Industries

Den 1 oktober träder Investor ABs försäljning av Aleris AB till riskkapitalbolaget Triton i kraft. Den digitala vårdgivaren och hälsoteknikbolaget Doktor24, som hittills ägts av Aleris, ingår inte i försäljningen och bolaget blir nu direktägt av Investor genom dotterbolaget Patricia Industries AB.

–  Skiftet är ganska odramatiskt för vår del, våra vårdrelaterade avtal med Aleris kvarstår och vi ser med stor tillförsikt fram emot att tillsammans med Investor och genom samarbete med en bredd av aktörer i vård-ekosystemet fortsätta att bygga framtidens sjukvård, säger Daniel Lillienau, VD på Doktor24.

Doktor24 startades 2016 och är idag en av Sveriges ledande digitala vårdgivare. Under namnet Platform24 utvecklar bolaget systemstöd för digitala vårdkedjor inom privat och offentlig vård och den medicintekniska plattformen är ledande i Norden på automatisk triage till rätt vårdnivå och vårdkompetens.

En effektiv digitalisering av svensk sjukvård är en våra viktigaste framtidsfrågor och vi ser stora möjligheter i Doktor24 och Platform24 som med sin höga kompetens, breda samarbeten och innovativa tekniska plattform är mycket välpositionerade i den förändring av svensk sjukvård som nu pågår. Investor har genom Patricia Industries investerat betydande resurser i bolaget och vår långsiktiga plan är att fortsätta och vidareutveckla den satsningen, säger Alexander Wennergren-Helm, styrelseordförande i Doktor24.

 

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen