Hoppa till innehållet

Doktor24 kommenterar regeringens utredningsbeslut av digitala vården

Regeringen och socialminister Annika Strandhäll har tillsatt en utredning för att se över marknaden för nätläkare och digitala vårdgivare. I ett pressmeddelande (2/3 2018) säger socialminister Annika Strandhäll att utvecklingen varit positiv för ökad tillgänglighet till hälso- och sjukvården, men att det finns behov av en översyn av regler på området.

– Vi har en fantastisk teknisk utveckling som också innebär nya möjligheter för hälso- och sjukvården. Med digitaliseringens hjälp kan vi enkelt få kontakt med sjukvården via en app, men det innebär också risker. Då ska samhället också ställa krav för en trygg och bra vård, säger socialminister Annika Strandhäll vidare i pressmeddelandet.

Doktor24 välkomnar utredningen som man hoppas ska ge långsiktiga spelregler för den växande sektorn

“Först och främst är det glädjande att regeringen betonar de stora värden som digital vårdgivning skapar så som ökad tillgänglighet till vård och lägre trösklar, sedan är det uppenbart av senaste årets utveckling att det behövs ett samlat grepp givet den snabba utvecklingen. Vi hoppas att man i utredningen landar i vad som kan bli långsiktiga spelregler som gör det enkelt att planera och utveckla sin verksamhet som digital vårdgivare i Sverige,” säger Daniel Johansson, VD Doktor24

Doktor24 har kommenterat utredningen i flera medier, bland annat i Breakit.

För mer information, eller kontakt med Daniel Johansson vd Doktor24:
Oliver Carrà, 070-464 44 44

För mer information kontakta:

Sara Dannborg

Direkt: +46 (0) 73 982 58 42

E-post: sara.dannborg@doktor24.se

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen