Hoppa till innehållet

Doktor24 i Svenska Dagbladet: Myter om digital vård gynnar ingen

Om vi ska ha en chans att kunna tillhandahålla välfärd för alla måste nya och innovativa lösningar prövas och utvärderas. Låt inte vissa tveksamma sätt att bedriva vård digitalt beskriva ett helt utvecklingsområde, skriver Tobias Perdahl och Sanna Siljeholm från Doktor24.

Möjligheten att effektivisera och integrera digitala lösningar i vården så att patienten får en mer tillgänglig och sammanhållen vård samtidigt som samhällets resurser nyttjas optimalt är helt avgörande. I stället för att låta tveksamma sätt att bedriva vård digitalt beskriva ett helt utvecklingsområde borde diskussionen handla om hur vi maximerar kraften i nya lösningar och samtidigt hanterar de barnsjukdomar som uppstår när nya tillämpningar möter gamla system. Det är inte svart eller vitt. Olika modeller får olika konsekvenser för möjligheten att nå målet om en tillgänglig och resurseffektiv vård. Låt oss gå igenom några exempel på påståenden som inte förtjänar att bli etablerade sanningar.

Läs hela artikeln i SvD här!

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen