Hoppa till innehållet

Vill använda patienternas erfarenhet till det bättre

Den 6 december koras vinnaren av utmärkelsen Framtidens ledare i sjukvården. Tobias Perdahl – chefsläkare och medgrundare av Doktor24 -är en av tre finalister till priset, som delas ut av Sjukvårdens ledarskapsakademi.

”Han är förstås en stor förespråkare av e-hälsa. Om lindrigt sjuka patienter slipper gå till vårdcentralen blir fler besökstider tillgängliga för multisjuka patienter, är devisen. En annan käpphäst är patientperspektivet. Eller snarare bristen på det. Tobias Perdahl menar att patienten är en ofta bortglömd resurs när det gäller att driva utveckling,” skriver bland annat Dagens Medicin.

Inför offentliggörandet intervjuas Tobias om sina drivkrafter som läkare, sin syn på digitaliseringsbehovet av vården och hur det ska ske i samarbete och i nära integration med den fysiska vården, en idé som var grundläggande när han var med och tog initiativet att starta Doktor24.

Läs hela artikeln på dagensmedicin.se (171130).

”Vi behöver använda patienterfarenheter mer för att utveckla vården. Vi utgår från att vi har patientens bästa framför oss, men när vi mäter kvalitet är det klassiska processmått som ledtider och om man höll sig till riktlinjerna som är viktiga. Frågar vi patienten kanske det viktigaste är att kunna knyta skorna efter en strokebehandling, säger Tobias Perdahl till Dagens Medicin i intervjun.

För mer information kontakta:

Sara Dannborg

Direkt: +46 (0) 73 982 58 42

E-post: sara.dannborg@doktor24.se

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen