Hoppa till innehållet

DI Digital skriver om Doktor24s prisbelönta teknik

DI Digital om Doktor24s prisbelönta teknik.

Doktor24s systerföretag Platform24, som utvecklar de smarta och prisbelönta tekniska lösningarna bakom Doktor24s vårdtjänst, berättar i Di Digital om hur bolaget bygger Sjukvård 2.0 – en digital och sömlös patientresa med digital och fysisk vård integrerat längs hela vårdkedjan.

”Platform24, liksom tjänsten Doktor24, bygger på en anamnes- och triagemetod som med hjälp av artificiell intelligens, AI, tar reda på vilken vård patienten behöver. AI:n är alltså kärnan i plattformen, som bolaget jobbat på det senaste året för att ta fram. Det är också AI:n som eventuellt kan särskilja Platform24 från konkurrenterna.

Redan nu har bolagets AI-motor genomfört en kvarts miljon patientdialoger. Doktor24 har samarbete med runt 70 vårdgivare och når därmed nästan 600 000 listade patienter. Piloter genomförs i flera regioner, bolaget tycks alltså vara på god väg att komma in i ”finrummet” bland regionernas system.

– Det är bara att köra igång. Vi har byggt plattformen för att ha hög kapacitet att skala upp, det kan vi göra från och med nu. Vi är med i några upphandlingar och tror att ett flertal regioner kommer att införa det här”, säger Jacob Stedman.”

Läs artikeln här.

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen