Hoppa till innehållet

Computer Sweden: De tog hem årets It i vården-pris

Computer Sweden skriver: Aleris X tjänst Doktor24 har tilldelats årets It i vården-pris – det 21:a i ordningen. Priset togs emot på It i vården-dagen på tisdagen.

Doktor24 är en tjänst där man kan besöka vården digitalt. Den innehåller bland annat ett automatiserat verktyg som ser till att patienterna hamnar på rätt vårdnivå via en chattbot.

– Att vi är vårdgivare och våra egna läkare arbetar i systemet varje dag är en av anledningarna till att vi snabbt kunnat utveckla användbara och effektiva lösningar som bidrar till värde i alla led. Vi ser i realtid hur systemet fungerar och vad som behöver förbättras och utvecklas, säger Jacob Stedman, produktchef på Doktor24 i en kommentar.

Juryn skriver i sin motivering att årets pristagare integrerat fysisk och digital vård med nytänkande, patientcentrering och kreativa lösningar och fortsätter: ”Genom en enda kontaktpunkt för patienten oavsett om behovet är egenvårdsråd, online-vård eller ett fysiskt besök, skapas hög patientnöjdhet och effektivt använda resurser. En innovativ omgörning byggd på djup förståelse för sjukvårdens utmaningar.”

Det lilla priset går till Region Norrbottens projekt Min plan där man tittat på hur arbetssätt och tekniska lösningar kan bidra till att ge patienten en individuell planering för sin vård. Grunden är att de olika huvudmännen samverkar som ett nav kring patientens behov.

I sin motivering skriver juryn bland annat: ”Med implementering av nya arbetsprocesser, it-stöd, riktlinjer och mer patientdelaktighet har regionen på detta vis drastiskt minskat antalet utskrivningsklara patienter som ligger kvar på sjukhuset och därmed frigjort vårdplatser för bättre behövande.”

It i vården-priset delas ut av Computer Sweden och Dagens Medicin och vinnarna har utsetts av en extern jury.

För mer information kontakta:

Sara Dannborg

Direkt: +46 (0) 73 982 58 42

E-post: sara.dannborg@doktor24.se

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen