Hoppa till innehållet

Annika Öberg ny medicinsk expert

Annika Öberg, specialistläkare i allmänmedicin, anställs som medicinsk expert i Doktor24s team för affärsutveckling och partnerskap.

Hej Annika, du har arbetat länge i primärvården, varför valde du att börja på Doktor24?

– Det är fantastiskt att arbeta på vårdcentral, men efter att ha upplevt primärvårdens svåra utmaningar – både ur personalens och patientens perspektiv – började jag fundera på hur vi kan effektivisera vården. Personalen vill ha mindre administration och mer tid med patienten och patienten vill förstås kunna komma i kontakt enkelt och få bra vård i rimlig tid. Jag landade i att en digifysisk lösning är optimalt för ökad effektivitet och kvalitet i vården.

Digifysisk lösning, hur menar du?

– Jo, på Doktor24 vill vi inte skapa parallella strukturer i vården, vi strävar efter att integrera den digitala och fysiska vården, då skapas mest värde för både patienten, vården och samhället. Dessutom är ju Doktor24:s AI-vårdguide en unik och väldigt spännande lösning. Vår AI-bot triagerar (guidar) genom en enkel chatt patienten snabbt och enkelt till rätt vårdnivå vilket betyder egenvårdsråd efter behov, läkarbesök online eller fysiskt vårdmöte när det behövs. Inga onödiga vårdbesök utan rätt vård på rätt nivå vilket alla vinner på.

Spännande, vad blir din roll på Doktor24?

– Jag kommer att ingå i implementeringsteamet som medicinsk expert. Det betyder att jag kommer arbeta nära våra vårdcentralspartners och hjälpa dem med implementering och utbildning i vår plattform. Jag ser otroligt positivt på utvecklingen. Digital vård är en av nycklarna till hur vi ska kunna skapa en effektiv och jämlik vård av god kvalitet och Doktor24 har som jag ser det bland de absolut bästa och mest hållbara lösningarna för detta.

Om Doktor 24:

Doktor24 är en digital vårdgivare som genom att integrera digital och fysisk vård skapar en hållbar vård med patienten i fokus. Doktor24:s digitala vårdguide ger anpassade råd samt vägleder till ett digitalt eller fysiskt läkarbesök utifrån patientens behov. Rätt vård på rätt nivå sparar också tid och resurser – för patienten, vården och samhället.

För mer information kontakta:

Sara Dannborg

Direkt: +46 (0) 73 982 58 42

E-post: sara.dannborg@doktor24.se

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen