Hoppa till innehållet

Endometrios

Endometrios kan vara smärtsamt. Nästan var tionde kvinna beräknas ha endometrios, men med olika grad av symtom.

Våra läkare och sjuksköterskor kan hjälpa dig med rådgivning och förnya recept om du tidigare har diagnostiserats med endometrios.

Vad är endometrios?

Endometrios är ett medicinskt tillstånd där livmoderns slemhinna, även kallad endometriet, växer utanför livmodern. Endometrios orsakas av att cellerna som vanligtvis förekommer inne i livmodern istället kan hittas i andra delar av kroppen, som i äggstockarna, äggledarna och i buken.

Symtomen vid endometrios varierar från person till person. Symtomen kan också variera över tid och vara lättare eller värre i vissa perioder. Vissa personer upplever symtom redan första gången de har mens, medan andra får besvär med tiden.

  • Svår mensvärk och ibland oregelbunden mens
  • Smärta under eller efter samlag
  • Kraftig bäckensmärta
  • Smärta när du kissar eller bajsar
  • Symtom som liknar IBS
  • Svårigheter att bli gravid eller infertilitet

Våra läkare och sjuksköterskor kan hjälpa dig att förnya recept om du tidigare har diagnostiserats med endometrios. Om du har symtom som skulle kunna vara endometrios kan vi ge dig rådgivning och hänvisa dig vidare till en fysisk vårdgivare för vidare undersökning.

Sök vård

Grafisk illustration av läkare och sjuksköterksa med stetoskop

Rådgivning & receptförnyelse

Sök vård

Väntetid mellan 10-15 minuter

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen