Hoppa till innehållet

Gräsallergi

Säsongen för gräspollen sträcker sig från vår till sommar och kan skapa stora besvär för dig som är allergisk mot gräspollen.

Doktor24’s läkare kan hjälpa dig med rådgivning, bedöma dina symtom och skriva recept på behandling om du besväras av pollenallergi.

Vad är gräsallergi?

Gräsallergi, även känd som hösnuva, är en vanlig allergi som drabbar många människor under sommaren när gräspollen sprids i luften. Allergin ger ofta vanliga allergiska symtom, såsom nysningar, klåda i ögonen och hosta.

Gräsallergi uppstår när immunförsvaret reagerar på pollen från gräs, vilket gör att kroppen producerar antikroppar. Det är ofta specifika proteiner i pollen som orsakar denna reaktion, det är därför de flesta inte är allergiska mot alla typer av pollen utan bara en eller ett par typer.

De vanligaste symtomen på gräsallergi inkluderar:

  • nysningar
  • rinnsnuva
  • klåda i ögonen
  • hosta och ibland andningssvårigheter.
  • Vissa personer kan även uppleva trötthet eller huvudvärk som en del av sina allergisymtom.

Våra läkare kan hjälpa dig genom att bedöma vad som orsakar dina besvär, ge dig rådgivning och förskriva läkemedel mot allergi.

Sök vård

Grafisk illustration av läkare och sjuksköterksa med stetoskop

Bedömning, rådgivning & recept

Träffa läkare

Väntetid mellan 10-15 minuter

Hämta hem appen

För en smidigare vårdupplevelse rekommenderar vi dig att hämta vår app. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Hämta appen